Leiti Disney Worldis allgiaatori rünnaku tagajärjel hukkunud lapse surnukeha

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lane Graves, 2-aastane poiss, kes suri pärast alligaatori rünnakut Disney Worldis Floridas
Lane Graves, 2-aastane poiss, kes suri pärast alligaatori rünnakut Disney Worldis Floridas Foto: SCANPIX/REUTERS

Alligaator tõmbas 2-aastase poisi Disney Worldi territooriumil vette ning poissi ei õnnestunud enam päästa.

Poisi perekond oli Disney puhkekeskuses jalutamas, kui väike Lane Graves läks jalgupidi järve. Järsku ilmus järvest aga alligaator, kes poisi kinni püüdis ning endaga kaasa tiris. Lane'i isa hüppas küll neile järele ja üritas looma lõugu lahti kangutada, kuid kahjuks ei õnnestunud tal last päästa, vahendab CNN.

Õnnetus juhtus Seven Seas Lagoonis, mis asub Disney World Florida territooriumil. Sealne järv on ühenduses mitmete kanalite kaudu suuremate veekogudega. Kohe alustasid nii Disney kui ka ametlikud päästemeeskonnad poisi otsimist.

Lane'i surnukeha leiti järgmisel päeval, üsna rünnaku asukoha lähedalt. Tema kehal olid vaid mõned torkejäljed, mis andis alust arvata, et poiss tegelikult hoopis uppus. Ekspert Jeff Crowini hinnangul on see üsna mõistetav, sest ilmselt ehmatas vette hüpanud isa alligaatori ära, mistõttu ta laskis poisist lõpuks lihtsalt lahti ja laps uppus.

Alligaatorid ei uju kuigi kaugele, nad sukelduvad ja jäävad veekogu põhjas ringi luusima, mistõttu ilmselt poisi vanematel ei õnnestunud last ka enam näha ega päästa.

Politseinik Jeff Demingsi sõnul on selline juhtum piirkonnas harukordne. Kuigi Floridas võib tihti alligaatoreid näha, siis rünnakuid juhtub harva. Kui inimesed lähevad loomadele liialt lähedale, siis 99 protsendil juhtudel elukad lihtsalt põgenevad, rääkis Demings.

Järve ümber on üles pandud ka vette minemist keelavad sildid, kus on ka märgitud, et Florida järvedes elavad erinevad loomad ning nende lähedale minek ja toitmine on keelatud. Just siltide olemasolu on taas käivitanud sotsiaalvõrgustikes suure debati. Osa süüdistab vanemaid, kes ei suutnud oma last veest eemal hoida. Teised peavad süüdlaseks Disney Worldi, öeldes, et väikeste siltide olemasolu ei ole piisav, kui järves on ohtlikud loomad.

Praegu otsitakse järvest alligaatorit taga, kuid veel ei ole kindel, kas loom on kätte saadud. Tavapäraselt alligaatoritel järves elada ei lasta, neid otsitakse ja nad viiakse tagasi eemale, kuid kuna tegu on vaba loodusega, ei saa garanteerida, et ühtegi looma järve ei tuleks.

Disney Worldi esindajad ei ole veel ametlikku avaldust teinud, kuid nad on öelnud, et vaatavad üle kõik piirkonnas asuvad hoiatussildid.

Floridas on kokku umbes 1,3 miljonit alligaatorit. Alates 1973. aastast on rünnakute tõttu saanud surma vähemalt 23 inimest, nende hulgas ka mitu last. Sama aja jooksul on alligaatorid hammustanud 373 inimest, kellest 247 vajasid arstiabi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles