Pärnu sai endale kaks tunnuslauset

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavolikogu kiitis tööaasta viimasel istungil heaks Pärnu kaks uut tunnuslauset.

Juba kuu aega tagasi esitas linnavalitsus kinnitamiseks uue tunnuslause «Pärnu – Eesti Vabariigi sünnilinn!»

Linnarahva 46 tunnuslausest valiti haridus- ja kultuurikomisjonis 11 poolthääle ja seitsme erapooletuga «Pärnu – JUST SEE» (lause teine pool kirjutatakse suurte tähtedega).

Volikogus tekkis küsimus, kas mõnel omavalitsusel on mitu tunnuslauset ja mida ütleb selliste lausete kohta Eesti riigi seadus. Linnasekretär Tiina Roht selgitas, et on ühe ja mitme tunnuslausega omavalitsusi ja neidki, kellel sellist lauset ei ole ning riigi seadus ei ütle tunnuslausete kohta midagi.

Volinik Eino-Jüri Laarmann soovitas hoogu pidada ja mõelda, äkki leiab veelgi parema tunnuslause. Laarmann ütles, et sõna «Pärnu» ise peaks mõjuma tunnuslausena, nagu näiteks praegu Island.

Viljo Vetik toetas tuliselt eelnevate põlvede tegude tunnustusena sünnilinna lauset, sama meelt oli Peeter Prisk. Keskfraktsioon vajas endas selgusele jõudmiseks viis minutit vaheaega.

21 volinikku hääletas teise tunnuslause eelnõusse lisamise poolt, vastu oli kolm ja erapooletuid kaks. Eelnõu poolt tervikuna oli 27 volinikku, vastu ja erapooletuid ei olnud.

Pärnul on nüüd seega kaks tunnuslauset, esimene, mis rõhutab linna rolli Eesti Vabariigi ajaloos ja teine, mis peaks sobima suvepealinna turundajatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles