Turisti kiire mõtlemine päästis hirvevasika elu (1)

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: /Caters News Agency

Sean Steele oli oma abikaasaga puhkusel ja nad sõitsid parajasti läbi Alberta, et minna külla oma sugulastele ja natuke ka kala püüda. Tee peal juhtus aga midagi, mis tegi Steele'ist tõelise kangelase.

Nad olid oma sihtkohast paari tunni kaugusel, kui Steele pidas auto kinni, et aidata üht teist autojuhti, kes oli hirvele otsa sõitnud. Steele'i sõnul oli hirv kõvasti viga saanud ja ta otsustas oma autost noa tuua, et looma piinad lõpetada, kirjutab CBC.

Steele tõmbas looma tee äärde ja märkas, et loom justkui liigutas. Ta mõistis, et tegemist oli emase hirvega, kes oli tiine. Steele lõikas ettevaatlikult emahirve lahti ja tõmbas hirvevasika välja. Seejärel proovis ta turgutada väikest hirvevasikat, kes oli just oma emast ilma jäänud.

«Tegin ta suu puhtaks ja kõdistasin ta nina rohukõrrega, et ta aevastaks ja hingamisteed saaks puhtaks. Lõpuks hakkas vasikas hingama,» rääkis Steele. Nad tegid abikaasaga väikese loomakese puhtaks ja tõstsid ta auto tagaistmele.

Steele helistas ka loomakaitsesse, kust soovitati hirvevasikas viia lähimasse loomaparki. Steele'i perekond pani hirvele nimeks Friday (inglise keeles «reede»), sest loomake tuli ilmale reedel. Praegu elab ta Northern Lightsi nimelises loomapargis ja oskab juba kenasti pudelist piima juua. 

Caters News
Caters News Foto: /Caters News Agency
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles