Riikide veidrad reeglid, mida turistid võiks teada

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liz Gregg/picture alliance / moodboard

Võõrasse riiki reisile minnes on tegelikult üsna lihtne teha midagi, mis võib kohalikke solvata. Sina ju ei tea teise riigi kombeid ega seadusi, rääkimata nende kirjutamata reeglitest, mis vahel võivad olla üsna jaburad.

The Telegraph tõi välja kõige veidramad reeglid, mida tasuks eri riikidesse reisides teada.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Prantsusmaale minnes tasuks kaasa võtta klassikalised ujumispüksid

Väike hoiatus meestele: enamikus Prantsusmaa avalikes basseinides ei ole lubatud kanda laia lõikega ujumispükse. Basseini on lubatud minna vaid selliste ujumisriietega, mis on liibuvalt ümber keha. Kui sul selliseid pole, siis arvesta sellega, et basseinis sa ujuda ei tohi.

Prantsusmaal Granville'i linnas pole lubatud elevandiga randa minna

2009. aastal otsustas Granville'i linn ära keelata elevantidega rannas käimise. Selline seadus võeti vastu pärast seda, kui linna oli külastanud tsirkus, mille elevandid olid rannaliivale kakanud. Seadus kehtib veel praegugi.

Kanada raadiojaamad peavad eelistama kodumaist muusikat

Kanadas on seadusega sätestatud, et 35 protsenti raadios mängitavast muusikast peab olema kodumaine. See on hea uudis Justin Bieberile ja Celine Dionile, ent halb uudis välisartistidele.

Veneetsias ei tohi tuvisid toita

Veneetsiat külastades tasub teada, et Püha Markuse väljakul ei tohi tuvisid toita. Kui sa seda teed, siis võib sind ees oodata rahatrahv. Kuna antud väljakul on niivõrd palju tuvisid, kes kahjustavad ajaloolisi vaatamisväärsusi, siis soovitakse nende arvukust vähendada ja seetõttu ei tohi neid ka toita.

SVT Bild
SVT Bild Foto: CA PETERSON CAP/SVT Bild

Saksamaale sõites veendu, et su auto bensiinipaak oleks täis

Saksamaal on muide seadusega keelatud see, et su auto jääb kiirteel seisma. Seda isegi juhul, kui autol on kütus otsa saanud. Kiirtee ääres on keelatud ka kõndida.

Hispaanias ära plätusid kandes autot juhi

Hispaaniasse minnes tasuks teada, et seal pole lubatud plätusid kandes autot juhtida.

Virginia rannas ei tohi vanduda

USAs Virginia osariigis asub Virginia rand, mis reklaamib end väga peresõbraliku kohana. 1990. aastatel keelati seal ka vandumine ära ja kui peaksid mõne krõbedama sõna ütlema, võid trahvi saada.

Ära Barcelonas sülita

Sülitamisele vaadatakse üsna mitmes riigis viltu, kuid Barcelona linnas võid sa avalikus kohas sülitamise eest lausa trahvi saada.

Kreekas ajaloolisi paiku külastades kanna madalaid jalanõusid

Kreekas on mitmes ajaloolises kohas keelatud kanda kõrge kontsaga kingi, sest kardetakse, et kontsad võivad väärtuslikke paiku rikkuda.

Reuters
Reuters Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS/REUTERS

Singapuris ära nätsu näri

Mõned rahvused arvavad, et nätsu närimine näitab lihtsalt halbu kombeid, kuid Singapuris on see lausa ebaseaduslik. Nätsu tohib seal närida vaid meditsiinilisel põhjusel.

Ära Taimaal raha peale astu

Tai paberraha peal on Tai kuninga pilt, kes on riiki juhtinud 70 aastat. Rahale ja seeläbi ka kuninga näole astumine on seal kuritegu. Samuti on seadusega keelatud kuninga solvamine.

Vuntsidega mehed ei tohi Eurekas suudelda

Nevada osariigis asuvas Eureka linnas pole vuntsidega meestel lubatud naisi suudelda.

Durianid. Top Foto
Durianid. Top Foto Foto: /©The Image Works / TopFoto

Ole ettevaatlik durianidega

Bruneis, Indoneesias, Malaysias ja Singapuris on keelatud durianiga minna bussi, metroosse, hotelli ja ka lennujaama. Tegemist on eksootilise viljaga, mil on väga ebameeldiv lõhn.

Jaapanis ürita söömisega piiri pidada

Jaapanis ei sallita ülekaalulisi inimesi. Seaduses on lausa märgitud, et üle 40-aastaste meeste vööümbermõõt ei tohi olla üle 80 sentimeetri. Kui mehe talje ümbermõõt peaks olema suurem, siis pannakse ta dieedile. Üsna veider, et samas riigis on üks populaarsemaid spordialasid sumomaadlus.

Šveitsis ära hilisõhtul tualetis vett tõmba

Mõnes Šveitsi kortermajas on keelatud pärast kella 22 õhtul tualetis vett tõmmata, sest see võib naabreid häirida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles