Suvesoovitus: 9 üritust, mida sel nädalal külastada

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvesoovitus
Suvesoovitus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti tärkab suvel erakordse jõulisusega ellu, toimub palju põnevaid üritusi ja sündmusi, mida tasuks külastada. Reisiportaal teeb igal kolmapäeval kokkuvõtte järgneva seitsme päeva sündmustest.

1. Sõirapäev Saatse Seto muuseumis (18.06) – Traditsiooniline sõirapäev tutvustab Saatse piirkonda kui rahvapäraselt nimetatud «kohupiimanulka». Muuseumis keedetakse sõira ja toimub parima sõirameistri võistlus. Külalised saavad maitsta Saatse nulga sõira, õppida ise sõira valmistama ning valida välja selle aasta parima sõirameistri ja huvitavama sõira pakendi. Kohapeal on käsitöö- ja talukaupade laat, meisterdamisnurk, tegevused lastele ja õpitoad kohupiimatoitudest piima separeerimiseni.

2. Suvemuusika Narva promenaadil (19.06) – Promenaadi ürituste sarja kavas on kontserdid, tsirkuse etendused, tänavateatrid, kunstinäitused, loomingulised töötoad, lasteprogrammid, konkursid. Ürituste ajal osutatakse promenaadi territooriumil teenuseid (suveniiride, õhupallide, piltide müük, vibulaskmine, mündilöömine). Ürituste ajal on kaasatud promenaadi ala Sõpruse sillast Narva sadamani, sh Päikese plats, Dahlbergi lava, Pimeaia nõlv.

3. Pärimuspidu Baltica 2016 Mooste mõisas (22.06) – Kohtume Lõuna-Eestis, kaunis Moostes, et tähistada Balti riikide ühist 29. Rahvusvahelise Baltica folkloorifestivali ja kümnenda Baltica peo toimumist Eestis. Valmistume üheskoos saabunud jaaniajaks, pühitsedes meie pärimuskultuuri ja esivanemate pärandit.

4. Laulud Sõdurile 2016 Võrus (22.06) – 2016. aasta Carolin Illenzeeri Fondi heategevuslik kontsert «Laulud sõdurile» toimub Võrus 22. juunil algusega kell 17.00 Võru Spordihallis. Esinevad Jüri Pootsmann, Tanel Padar, Ott Lepland, Lenna Kuurmaa, TradAttack ja paljud teised.

5. Sõru Jazz Hiiumaal (16.06-18.06) – Kindlasti on Hiiumaal Eesti parim tuul, meri ja päike – ilusa ilma korral saab kontserti nautida ka õuemurul. Ja kui tulebki väike vihmasabin, on teatavasti paadikuuris eriti jazzilik heli. Sõru Jazz toimub jaanipäevaeelsel Hiiumaal juba seitsmendat aastat.

6. Suure-Jaani Muusikafestival (17.–23.06) – Kuigi pakutakse muusikat igale maitsele, on festival klassikalise ja eesti muusika keskne. Lõunatundides räägivad muusikud ja heliloojad oma tööst. Kontserdid toimuvad hommikul, lõuna ajal, õhtul ja südaööl. Aastaid on festivali pärliks 23. juunil kell 3 öösel toimuv päikesetõusukontsert Hüpassaare rabasaarel.

7. Anija mõisa kohvikutepäev (18.06) – Eelmisel aastal ülimenukaks kujunenud kohvikute päev sai tuule tiibadesse! Taas on mõisa park täis hõrke aroome, ahvatlevaid roogasid ja naerusuil mõisasõpru. Olete oodatud pakkuma omavalmistatud roogasid, nautima hetki ja maitseid imearmsas kultuuri-ajaloolises mõisas!

8. Kauksiranna suvefest (17.–18.06) – üritusel esinevad teiste hulgas Smilers, Tanel Padar, 2 Quick Start, Marju Länik, Ott Lepland, Karl-Erik Taukas ja Terminaator.

9. Hiiumoto 2016 (18.06) – HiiuMoto kutsub juba viiendat korda! Motoparaad saab alguse Saku Selveri parklast! Suundume ühiselt Rohukülla praamile, mille väljumise täpne aeg veel selgub. Toimub ümber Hiiumaa pokkerituur auhinnaga 300 eurot. Õhtu Rannapaargus kütab kuumaks Tanel Padar and The Sun!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles