SASi pilootide streigi tõttu jääb laupäeval ära 159 lendu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAS piloodite streik mõjutab ka Eestit.
SAS piloodite streik mõjutab ka Eestit. Foto: SCANPIX

Lennufirma SAS pilootide streigi tõttu jääb laupäeval ära 159 lendu, mis mõjutab umbes 20 000 inimese reisiplaane, teatas soomlaste rahvusringhääling Yle.

Ära jäetakse lennud, millel oleks pidanud olema rootslasest lendur. Muud lennud kulgevad kavakohaselt.

Tööseisaku mõjusid on kõige rohkem tunda Rootsi siseriiklikel lendudel, kuid ka Euroopa lühematel reisidel.

Rootsi pilootide ametiühingu SPFi ärgitusel peatas reedel töö umbes 400 lennufirma SAS pilooti, mille tagajärjel jäi reede õhtul ära umbes 4000 reisija lend.

Pärast kuid kestnud läbirääkimisi otsustas SPF lükata tagasi vahendajate ettepaneku tõsta pilootide palku 2,2 protsenti. Ühing soovib 3,5-protsendist palgatõusu. Tööandjate esindajate sõnul tõusevad pilootide nõudmistepaketi tõttu ettevõtete kulud 10 protsenti, sest lisaks palgatõusule soovivad piloodid muu hulgas ka töökindluse suurenemist.

«Soovime, et meie töötajad tunneksid end ametis kindlalt, kuid pilootide palganõudmised on lihtsalt liiga kõrged. Me ei saa endale niivõrd palju maksmist lubada, kui arvestame (lennundus)turu võistluslikkust,» lausus SASi tegevjuht Rickard Gustafson reedel enne streigi puhkemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles