Meeskond üritab ümber maailma seilata ilma GPSi ja mootorita

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hokulea
Hokulea Foto: SCANPIX

Toetudes peamiselt päikesele, tähtedele, lainetele ja tuultele üritab üks meeskond traditsioonilise Polüneesia stiilis kanuuga ümber maailma purjetada. 

Meeskonna eesmärgiks on tõmmata üldsuse tähelepanu maailma ookeanide heaolule ja Hawaii kultuurile. Hokule'a lahkus sadamast juba 2014. aastal ning on nüüdseks jõudnud New Yorki, kus neid tervitaks ka ÜRO peasekretär Ban Ki-moon, vahendab CNN.

Sõiduk on koopia sellest, mida polüneeslased 3000 aastat tagasi võisid kasutada. 41-aastane kanuu ja selle meeskond on nüüdseks peatunud juba 65 erinevas sadamas 14 riigis. «Me ei suuda kaitsta seda, mida me ei mõista, ning me ei kaitse, kui me ei hooli. Selleks, et millestki hoolida, me peame seda mõistma, ja seepärast tulebki teele asuda,» rääkis Polüneesia Seilajate Ühenduse president.

«Meie eesmärk ei ole tõestada, et sellise laevaga saab seilata, vaid hoopis õppida, kuidas seda teha,» lisas ta. Korraga mahutab laev 12 meeskonnaliiget ning seni on seal olnud juba rohkem kui 200 vabatahtlikku meremeest, kes tavaliselt jäävad pardale kaheks nädalaks.

2014. aastal külastas laev Prantsuse Polüneesia, Cooki saarte, Samoa ja Ameerika Samoa sadamaid. 2015. aastal aga Austraalia, Indoneesia, Mosambiigi ja Lõuna-Aafrika sadamaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles