Lennureisijaid ootab lähipäevadel ees kaos

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAS piloodite streik mõjutab ka Eestit.
SAS piloodite streik mõjutab ka Eestit. Foto: Reuters / Scanpix

SASi klientidel on põhjust olla murelik, sest lennufirma 800 pilooti lubavad lähiajal streikima hakata.

Taani lennundusuudiste portaali Check-in.dk teatel ähvardavad piloodid pärast kollektiivlepingute läbirääkimiste luhtumist streikima hakata, kirjutab Local. Streigis on lubanud osaleda 800 SASi Rootsi ja Norra pilooti.

SASi pressiesindaja Anna Vibeke Nielsen avaldas lootust, et seda ei juhtu. Nielseni sõnul on praegu käimas läbirääkimised kahe Norra ametiühinguga ja loodetakse siiski kokkuleppele jõuda. Norra väljaande Dagens Næringslivi andmetel on SASil juba probleem suvise lennuplaaniga. Lennufirma on sunnitud tipphooajal loobuma kuuest liinist, sest liiga paljud piloodid on võtnud välja puhkuse.

Kui läbirääkimised ebaõnnestuvad, siis 435 Norra pilooti hakkavad streikima neljapäeva hommikul, 400 Rootsi pilooti ühinevad reedel. Kui Rootsi piloodid liituvad streigiga, siis mõjutab see märgatavalt Arlandalt väljuvaid pikki lende. Check-ini portaali teatel ei ole infot Taani pilootide streikimise kohta, kuid streik häirib sellegipoolest  Kopenhaageni lennujaama lennuplaani.

Kavandatav streik on suurem kui 2015. aasta kevadel toimunu, kui 700 SASi pilooti streikisid 11 päeva.

SAS lendab Tallinnast Kopenhaagenisse, Stockholmi ja Oslosse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles