Airbusi ülemaailmne ideekonkurss ootab üliõpilaste lahendusi

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbus A350
Airbus A350 Foto: Scanpix/AFP

Airbus kutsub tudengeid kogu maailmast esitama innovaatilisi tulevikku suunatud lennunduse ideid «Fly Your Ideas» konkursil. Sellega soovib Euroopa lennukitootja innustada praegust põlvkonda kujundama jätkusuutliku lennunduse tulevikku.

«Fly Your Ideas» ehk «Lennuta oma ideid» on ülemaailmne tudengite ideekonkurss, mille eesmärk on luua suhted Airbusi ja novaatorite järgmise põlvkonna vahel. Iga kahe aasta järel peetav konkurss pakub tudengitele võimaluse teha koostööd Airbusiga, lahendades probleeme lennunduses ja arendades väärtuslikke oskusi oma tulevase karjääri jaoks.

Ideekonkursi uuendusena palutakse tudengitel esitada lahendusi tegelikele lennundusega seotud probleemidele, mis oleksid kas innovatsioonid nüüd või innovatsioonid tulevikus, tagades sel viisil valiku ideedest, mis oleksid rakendatavad nii praegu kui ka kaugemas tulevikus.

Tudengitele esitatavad lähteküsimused on:

Ärimudelid: Milleks võiks lennukeid veel kasutada peale transportimisele?

Lennutegevus: Kuidas oleks võimalik suurt andmemahtu lennutegevuse efektiivsuse suurendamiseks ära kasutada?

Reisijate kogemus: Kuidas võiksid uued protsessid või disainid lihtsustada reisijate lennukisse sisenemist ja väljumist, samal ajal suurendades ka pagasimahtu?

Disaini kavandamine: Kuidas võiks tehisintellekt toetada lennuki disaini ja/või selle tootmist?

Tootmine: Kuidas saaks tootmist optimeerida, et vähendada jäätmeid ja tagada ressursside jätkusuutlikkus?

Registreerimine 2017. aasta ideekonkursile algas 31. mail. Tudengid peavad registreeruma kolme kuni viieliikmeliste meeskondadega. Meeskondadel soovitatakse kaasata erinevast rahvusest, tausta ja valdkonnaga liikmeid, alates tehnikavaldkonnast kuni turunduseni ja alates teadusest kuni disainini. Meeskondadel peab olema akadeemiline mentor ühest tudengi õppeasutusest.

Projekte hindavad Airbusi eksperdid ja kõik meeskonnad saavad tagasisidet juba esimeses voorus. Airbus mentorid toetavad ja juhendavad teise vooru valitud 50 meeskonda, et need arendaksid ideed edasi üksikasjalikuks projektiks. Viis meeskonda valitakse välja kolmandasse vooru, kus tudengitel palutakse testida, teha prototüüp ja visualiseerida oma lahendused.

Meeskonnad esitavad oma projektid ekspertžüriile lõppüritusel mais 2017, kus võitja saab 30 000 euro suuruse auhinna ja teisele kohale tulnu saab 15 000 eurot. 

Konkursile saab registreeruda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles