20 üritust, mida nädala jooksul Eestis külastada

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvesoovitus
Suvesoovitus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti tärkab suvel erakordse jõulisusega ellu ning toimumas on mitmeid põnevaid ürituseid ning sündmuseid, mida tasuks külastada. Reisiportaal teeb igal kolmapäeval kokkuvõtte järgneva seitsme päeva sündmustest.

1. Saaremaa IV Orhideefestival (27.05-03.07)- looduslikud orhideed on Saaremaa üks unikaalsemaid loodusväärtuseid, Eesti 36st liigist leidub seal lausa 32. Juuni ja juuli on nende taimede õitsemise tippaeg.

2. Tallinna Kammermuusika Festival (01.06-11.06) - Eesti klassikalise muusika üks tippsündmuseid. Festival toimub ajaloolistes Tallinna vanalinna kirikutes ja saalides. Festivali telgis Vabaduse Väljakul esinevad andekad noored Eesti muusikakoolidest.

3. Heategevuskontsert «Su samme kaja» (01.06) - Tallinna Kaarli kirikus esinevad 1. juunil armastatud muusikud Tõnis Mägi, Kärt Johanson, Ants Johanson, Jaak Johanson ja Mart Johanson. Laekunud kontserdituluga toetatakse Eesti vähihaigete Laste Vanemate Liidu Tugikeskust ning sonditoitu vajavaid lapsi.

4. Kaunid Kontserdid Käsmus (02-06-09.06) - festival toimub juba kuuendat aastat järjest ja toob ka seekord kuulajateni mitmeid Eesti populaarsemaid esinejaid.

5. Hilisõhtused ekskursioonid Tallinna Loomaaias (mitmed kuupäevad juunis ja juulis) - loomaaias on õhtutundidel võimalik näha loomade öised toimetusi, millega päeval lihtsalt polegi võimalik tutvuda.

6. Narva Linna Päevad (03.06-05.06) - aset leiab pidulik rongkäik, spordivõistlused, kultuurisündmused, näitused, messid, käsitööliste laat ja ohtralt meelelautust.

7. Hea kodu päevad (03.06-04.06) - Räpinas hea kodu päevadel jagatakse palju häid ideid kodu loomiseks ja kujundamiseks. Laadal on kauplemas omatoodangu müüjad ja lisaks ostmisele on soovijatel võimalus kätt proovida erinevates töötubades.

8. Türi kevadfestival (03.06-05.06) - Türi kutsub muusika- ja loodushuvilisi kevade kõige kaunimal ajal Eestimaa Kevadpealinna. Võimalus on osa saada Ööülikooli loengust, loodusfotode näitusest ja loodusmatkast.

9. Eesti lipu päev (04.06) - 4. juunil 1884. aastal õnnistati sinimustvalge lipp Otepää kiriklas Eesti Üliõpilaste Seltsi lipuna. Lipu päeva pidulik tähistamine Rüütli platsil algab kell 17:00.

10. Hiiumaa lastefestival ja ühismaalimine - kogupereüritusel Kärdlas tutvustatakse mereohutust edendavaid tegevusi, kohapeal on noorte teadlikkuse ja meisterlikkuse töötoad ning lastevanemate hoid. Toimub ka traditsiooniline ühismaalimine, mille selle aasta teemaks on tänavakunst.

11. Viljandi Hansapäevad (04.06-05.06) - keskajal käis Viljandis vilgas elu tänu linna läbinud kaubateele. Meenutamaks Viljandi üht kuldaega, toimuvad linnas hansapäevad.

12. Ümber Kuremäe kloostri jooks (04.06) - Iluka vallas asub Kuremäe klooster, kus traditsiooniliselt toimub ümber kloostri jooks.

13. Ida-Virumaa rahvatantsupidu «Siin on kodukoht» (04.06) - maakonna rahvatantsupidu, kus esinevad erinevad rahvatantsukollektiivid.

14. Iisaku külalaat (05.06) - Iisaku külalaadal kaubeldakse toidukraami, taimede, istikute ning käsitööga. Laval astuvad üles kohalikud külalistaidlejad.

15. Atla mõisa Pühapäevalaat ((05.06) - laadal müüvad kohalikud ettevõtjad oma tooteid ning veedetakse ühiselt laadal üks tore päev.

16. Nargenfestival (06.06-22.07) - Nargenfestival pakub publikule nii kõrgel tasemel kontserte kui teatrielamusi ning sündmusi jagub mitmesse Eesti linna.

17. Rippsildade kontsert Keila-Joal (04.06) - kontsert on pühendatud Eesti lipu päevale ja Prantsusmaale. Üles astuvad teiste hulgas ka Siiri Sisask ja Peeter Volkonski.

18. Eesti Lennupäevad (04.06-05.06) - Baltikumi suurim lennundusüritus toimub lennundusmuuseumis ning selle kohal. Esinevad vigurlendude kuulsused, Õhuväe ja PPA Lennusalga lennukid ja kopterid, tiibvarjurid, motodeltaplaanid, langevarjurid.

19. Itaalia Veinipidu Haapsalus (03.06-04.06) - Haapsalu sõpruslinn on Grevet, mille tutvustamisega nädalavahetusel ka tegeletakse. Veinipeol on väljas kõik suuremad Eesti veinide maaletoojad ning ka nende Itaalia partnerid. Veinide degusteerimise kõrvale pakutakse ka kultuuriprogrammi.

20. Orava tantsupidu (05.06) - legendaarne rahvatantsujuht, tantsulooja ning rahvakultuuri kandja Maie Orav saab sel aastal 75. aastaseks. Tähistamaks seda juubelit korraldatakse juunis Orava sünnikohas Kuusalu vallas Orava tantsupidu. 

Üritused on kokku kogutud puhkaeestis.ee ja maaturism.ee lehtedelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles