Varssavis avatakse avalik rand

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Defiladi väljak
Defiladi väljak Foto: Scanpix/AFP

Vaatamata asjaolule, et Poola pealinnast on mereni sadu kilomeetreid, siis on sealsetel ametivõimudel siiski avada varsti linnaelanikele rand.

Vett küll kohale ei tassita, kuid selleks, et rand oleks ikka ranna moodi, tuuakse kohale rohkem kui 1000 tonni liiva, mis laotatakse laiali Defiladi väljaku loode osasse. Idee eesmärgiks on anda linnaelanikele võimalus nautida rannamõnusid ja sooja suve, vahendab Lonely Planet.

Lisaks tuleb sinna veel ka rannajalgpalli-, kaks sulgpalli- ning mitmed rannavõrkpalliväljakud. Kõige paksem liivakiht, 40 sentimeetrit, lähebki just spordiväljakute katteks. Veel tulevad sinna ka riietevahetuskabiinid ja dušid, mistõttu võib puhkama minna ka otse töölt.

Õhtuseks ajaks rand valgustatakse, seega võib seal aega veeta ja palli mängida ka terve öö. Plaani kohaselt avatakse rand juunis ning suletakse septembri keskel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles