Eesti ja Ukraina lennuliikluse piirangud võetakse peagi maha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Valitsus kavatseb neljapäeval heaks kiita korralduse, millega kaotatakse Eesti ja Ukraina vahelise lennuliikluse lepingus kitsendus, et liinil tohib lennata vaid üks lennufirma. Ka kaotatakse marsruutide piirangud.

Lennuliikluse leping kahe riigi vahel sõlmiti 6. juulil 1993. Lepingust soovitakse kaotada kitsendus, mille järgi tohib kokkulepitud lennuliini käitajaks määrata vaid ühte lennuettevõtjat. Tänu muudatusele avarduvad võimalused kahe riigi vahelisteks regulaarlendudeks, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Samuti kaotatakse lepingust marsruutide piirangud. Eesti ja Ukraina lennuettevõtjad võivad lennata mis tahes sihtkohta teise lepingupoole riigis. Näiteks soovib Eesti lennuettevõtja Nordic Aviation Group maikuu lõpust avada uue liini Odessasse.

Muutmiskokkulepet ei ole vaja riigikogus ratifitseerida. Pärast eelnõu heaks kiitmist valitsuses edastab välisministeerium Ukraina välisministeeriumile noodi, milles tehakse ettepanek lepingu muutmiseks. Eesti noot ja Ukraina vastusnoot kokku moodustavadki muutmiskokkuleppe, mis jõustub Ukraina noodi kuupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles