Tai sulgeb turistidele populaarse Koh Tachai saare

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai Koh Tachai saar
Tai Koh Tachai saar Foto: Youtube

Tai võimude teatel suletakse turistidele Koh Tachai saar, kuna turism kahjustab sealset looduskeskkonda ja loodusvarasid.

Phang Nga provintsis asuv saar kuulub Tai Similani rahvuspargi koosseisu, edastab BBC.

Tai mereäärsed rahvuspargid suletakse mussoonvihmade perioodiks, mis kestavad mai keskpaigast oktoobri keskpaigani, kuid Koh Tachai saart enam uuel hooajal ei avata.

See saar on seni olnud populaarne turistidest sukeldujate seas, kes peavad tulevikus lähikonnas asuvate teiste saarte juures uued sukeldumispaigad otsima.

«Sulgesime saare, et sealne nii mere- kui maakeskkond saaks inimvabalt taastuda ja seda ei kahjustakse enam turistide tegevus,» teatas Tai rahvusparkide, looduse ja taimede säilitamise ameti juht Tunya Netithammakul.

Tai loodusekspertide hinnangul mahub Koh Tachai saare rannale heal juhul kuni 70 inimest puhkama-päevitama, kuid tegelikult on seal olnud üle 1000 inimese, lisaks on rannaääres toiduputkasid ja vees ekskursioonipaate. 

Aastas puhkab Tais kümneid miljoneid turiste, keda meelitavad kohale hea kliima, kaunid rannad ja saarte suurepärane loodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles