10 imeilusat paika Euroopas, mida turistid veel avastanud ei ole

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Assoori saared
Assoori saared Foto: Facebook

Euroopas on palju väikeseid külasid, randasid ning ilusaid vaatamisväärsuseid, kuhu suured turistide hordid veel jõudnud ei ole.

Kuigi elame ise Euroopas, siis on palju paiku, millest paljud seni isegi kuulnud ei olnud, kuid mis kindlasti on avastamist väärt. Business Insider pani kokku nimekirja sihtkohtadest, mida tasuks külastada.

1. Blagaj, Bosnia ja Hertsegoviina - need vähesed, kes satuvad Blagaj Tekke kloostrit külastama satuvad sellest dervišite kätetööst hämmastusse. Külalised saavad kloostrit ka seest uudistada või nautida mõne joogikese seltsis vuliseva jõe kohinat.

2. Kiži saar, Venemaa - seal paikneb Issanda Muutmise kirik, mis on alates 1990. aastast kantud ka UNESCO maailmapärandi nimistusse. Samuti on saarel ka kaks ajaloolist küla, kus elab kokku umbes 100 inimest.

3. Liechtenstein - tihti külastatakse just Euroopa suurriike ning nii vajuvad unustusehõlma kõik pisemad. Siiski on Liechtensteinil turistidele palju pakkuda. Riigi maastik on pärit justkui mõnest muinasjutust. Kõrged mäetipud, lopsakad nõlvad, iidsed lossid ning pikad ja laiad jõed.

4. La Graciosa, Hispaania - eestlaste üks lemmiksihtkohti on Kanaari saared, kuid keegi ei ole ilmselt kuulnud Graciosast, mis samuti sinna saarestikku kuulub. Vaimustav loodus ja üksildased rannad ootavad turiste. Ühtlasi on see väga hea paik sukeldumiseks.

5. Procida saar, Itaalia - Itaalias külastatakse tavaliselt kas mandriosa, Sitsiiliat või Capri saart, kuid Procidale paljud ei jõua. Siiski on seal küllaldaselt avastamist ning kuna see saareke on võõramaalaste eest jäänud varju, siis on seal võimalik nautida tõelist Itaalia elu. Pastelsed majad, elavad baarid ning veeäärsed restoranid on vaid väike osa sellest, mida saarel pakkuda.

6. Giola, Kreeka - Kreeka on sel aastal eestlaste üks meelispaiku ning kindlasti tuleks ujuma minna ka Giola basseini, mis on täiesti looduslik. Kuigi sinna saamiseks, peab läbima väikese matkaraja, siis on see kogemus tõesti seda väärt. Järvekese vesi on täiesti läbipaistev ning privaatsus on enamjaolt garanteeritud.

7. La Roque-Gageac, Prantsusmaa - kui Pariisis käidud, tuleks suunduda Lõuna-Prantsusmaale. Lisaks kaunitele suusakuurortidele on seal veel palju väikeseid ja armsaid külasid, mille sarnaseid mujalt ei leia. La Roque-Gageac on kalju sisse ehitatud linn, mis asub imeilusa järve kaldal.

8. Kungsleden, Rootsi - Põhja-Rootsi matkarada on tõmbenumber kõigile loodushuvilistele. 400 kilomeetri pikkune matkarada pakub lisaks tõusudele ja laskumistele, jõgedele ja liustikele ka imeilusaid vaateid.

9. Castellucio di Norcia, Itaalia - jälle on jõudnud nimekirja paik Itaaliast. Seal on palju väikeseid külasid, kuhu turistid kunagi ei jõua ja üks nendest on ka Castellucio di Norcia. Kohalike seas teeb linna tuntuks ilusad lillepõllud, mis õitsevad maist juulini.

10. Assoori saared, Portugal - Assoori saartele viidatakse tihti kui Atlandi ookeani kõige paremini hoitud saladusele. Suured järved, mida ääristavad paksud metsad, vulkaanilised koopad ja kaunid kosed loovad keskkonna imeliseks puhkuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles