Nipid, kuidas reisil häid pilte saada

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisil pildistamine.
Reisil pildistamine. Foto: Anna Omelchenko/Panthermedia/Scanpix

Reisil olles sooviks igaüks häid pilte teha, kuid tihti see oskuste puudumise tõttu ei õnnestu.

Portaal Buzzfeed ja fotograaf Laurence Norah pakuvad näpunäiteid, mida tuleks järgida, et reisilt ainult kaunite piltidega tagasi tulla.

Rannas. Norah' sõnul on kõige parem rannas pilti teha siis, kui päike loojub või tõuseb. Vältida tasub pildistamist keskpäeval, kui valgus ei soosi kauni foto tegemist. «Vältige tavalisi rannajoone pilte ning otsige midagi erilisemat,» soovitab fotograaf.

Vihmas. Saju alguses ei tasu kaamerat kohe kotti libistada ja arvata, et fotod jäävad saamata. Selle asemel soovitab Norah otsida värvilisi objekte, näiteks vihmavarjud või puulehed, ning need pildile jäädvustada. «Sünge taevas annab väga laheda efekti,» kiidab fotograaf.

Matkal. Matk mägedesse annab Norah' sõnul hea võimaluse panna suure mäe taustale midagi väikest, lihtsalt selleks, et näidata looduse võimsust. Fotograaf soovitab pildile jäädvustada matkateid, mis annaksid vaatajale võimaluse n-ö pildi sisse minna.

Tänaval. Norah soovitab tänavaid pildistades otsida häid momente, mis räägiksid vaatajale loo. «Tasub alustada turgudelt, kuid ei tohiks unustada ka üles vaatamist, sest mõnikord ootavad kõige lahedamad fotod just seal, kuhu me kogu aeg ei vaata,» selgitab Norah.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles