Galerii: Itaalias peeti madudefestivali

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väikeses Cocullo külas Kesk-Itaalias peeti iga-aastast madudefestivali.

Igal aastal täituvad mai esimesel neljapäeval Cocullo küla tänavad madudega. Siis tähistatakse Püha Domenici päeva, kes kohaliku uskumuse järgi on kaitsja maohammustuste eest, vahendab Daily Mail.

Sel päeval toimub külas ka rongkäik, kus läbi rahvahulga kantakse madudega kaetud Püha Domenici kuju. Maod roomavad loomulikult siis ka kuju kandjate peale. Siiski ei ole tegu ülemäära ohtliku rongkäiguga, sest ükski madu ei ole mürgine ning neil kõigil on kihvad välja võetud.

Traditsiooni kohaselt püütakse maod kinni enne 19. märtsi lähedal asuvatest metsadest. Seejärel eemaldatakse neilt kihvad ning neid koheldakse nagu teisigi koduloomasid. Rituaal on kestnud juba aastasadu ning uskumuse kohaselt kaitseb see kohalikke maohammustuste eest. Pärast rongkäiku lastakse roomajad tagasi loodusesse.

Siiski ei ole see päeva ainus veider traditsioon. Lisaks usub külarahvas, et Püha Domenic kaitseb neid ka hambavalu eest, mistõttu äratakse inimesed hommikul kell 8 ilutulestiku saatel üles ning seejärel on kõigil võimalus suunduda kirikusse, kus suuga kellanööri tirides saab kirikukella lüüa. See peaks hambavalu kindlasti eemal hoidma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles