Veidrad asjad, mille tõttu lõbustusparkidest välja visatakse

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atraktsioon
Atraktsioon Foto: Scanpix/AP

Suvisel hooajal täituvad lõbustuspargid inimestega, kes otsivad meelelahutust ning soovivad oma ellu põnevust tuua.

Siiski võib see lõbu kiirelt läbi saada, sest on palju väikseid ja veidraid asju, mille tõttu võivad lõbustuspargid külastajale ust näidata. Lisaks relvade või alkoholi kaasa võtmisele võivad külaskäiku ohustada ka palju lihtsamad asjad, vahendab Fox News.

1. Šoti kilt lõbustusparkides ei tohi tavaliselt kostüüme kanda ning nii mõnedki pargid näevad kilte just kostüümidena. Hiljuti ei lubatud ühel šoti mehel Ühendriikides asuvasse Busch Gardensisse siseneda, sest tal oli kilt seljas.

2. Suured jahutid  kuigi eurooplased tavaliselt jahutitega ringi ei käi, on Ühendriikides levinud komme võtta joogid kaasaskantava jahutiga ühes. Kui jahuti on aga liiga suur, siis parki sellega ei lubata.

3. Mõne lemmiktegelase kostüüm – lemmiktegelase kostüümi võivad kanda ainult lapsed ning täiskasvanud peavad parki tulema tavaliste riietega. See reegel kehtib eelkõige Disneylandi teemaparkides, sest tekib oht, et mõni laps võib kostüümi riietunud külastajat pidada päris printsessiks.

4. Vildikad ja värv – enne parki sisenemist otsitakse tavaliselt külastajate kotid läbi ning sealt eemaldatakse kõik vildikad ning muud värvid, et väikestel kunstnikel ei tekiks tahtmist mõnele seinale joonistada.

5. Kõrred – enamik parke ei luba enda sööke ja jooke kaasa võtta, kuid mereelukate näitamisele keskendunud SeaWorld ei luba parki kaasa võtta ühtki kõrt, klaasist pudeleid ega purke.

6. Piknikukorv – kuigi väikseid suupisteid võib alati kaasa võtta, siis terve piknikukotiga lõbustusparki minna siiski ei tasu. Suure tõenäosusega avastatakse see juba siis, kui parki siseneda üritad, aga isegi kui suudad turvameestest mööda hiilida, siis pargis oma lõunat süüa ikka ei tohi ja nii näidatakse sulle taaskord ust.

7. Ebasündsad tätoveeringud – kui tätoveering jääb mõne riideeseme alla või oled selle muul moel varjanud, siis lastakse loomulikult parki, kuid kui sa ei suuda seda peita, ei pruugi turvamehed sind sisse lastagi, et külastavaid lapsi säästa.

8. Segway sõidukid – kuna lõbustusparkides on alati palju rahvast, on sellised masinad seal ka keelatud, et teisi külastajaid mitte häirida.

9. Trügimine – lõbustusparkides on järjekorrad alati äärmiselt pikad, mistõttu võib tekkida tahtmine natuke trügida. Kui aga peaksid sellega vahele jääma, siis on töötajatel täielik õigus sul paluda pargist lahkuda.

10. Turvatöötajaga sarnanev riietus – kui tõmbad selga riided, mis sarnanevad näiteks meediku või politseinikuga, siis nii sind sisse ei lasta. Lõbustuspargid üritavad sellega vähendada võimaliku segaduse teket, kui peaks tõesti hädaolukord tekkima.

11. Oled laps ja oled üksi – kuigi enamik lõbustusparke ongi just laste jaoks loodud, siis peavad alla 13- või 14-aastased külastajad siiski tulema koos täiskasvanuga, vastasel juhul neid parki ei lubata.

12. Loomade toitmine – nii mõneski lõbustuspargis on palju loomi, keda vaadata. Pargis hoitakse aga silma peal, et mõni külaline ei annaks neile suhkruvatti. Kui mõnel inimesel peaks see õnnestuma ning ta sellega ka vahele jääb, tähendab see kindlat minema saatmist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles