Uus rakendus teeb paki saatmise lihtsamaks

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuller
Kuller Foto: SCANPIX

Uus telefonirakendus Airmule viib kokku inimesed, kes tahavad pakki saata ning reisijad, kes lähiajal vajalikku sihtkohta teele asuvad.

Reisijad ei võta endaga tihti väga suurt pagasit kaasa, mistõttu on neil võimalus aidata hoopis mõnd kaasmaalast ning sellepealt ka ise raha teenida, vahendab Lonely Planet.

Airmule'i esindaja lisas, et nende eesmärk on jõuda sinnani, et soovijad saaksid tasuta reisida, sest võtavad raha eest kellegi teise paki kaasa ning viivad sihtkohta. Üldiselt on paki saatmine mõnda teise riiki üsna kallis, mistõttu on reisijate ärakasutamine kulleritena vägagi mõistlik, rääkis Airmule'i asutaja Rory Felton.

Nii jõuavad pakid ka kiiremini kohale, sest kullerfirmadega saates võtab see ikka mitu päeva aega, lisas Felton. Siiski tekib turvarisk, sest paki annab kaasa võõras inimene. Feltoni sõnul ei ole läbi rakenduse lubatud saata keelatud esemeid.

Saatjad kasutavad maksmiseks krediitkaarti ning on kohustatud andma ka oma aadressi ning laadima üles pildid saadetavast asjast. Lisaks on nende asukoht ka rakenduses kindlaks määratud, mistõttu on neid üsna kerge üles leida, selgitas Felton.

Reisijatel on võimalik pakiga enne selle kaasa võtmist tutvuda ning neil on lubatud alati ka teenuse osutamisest keelduda. Lisaks peavad reisijad end enne nii internetis kui ka reaalsuses registreerima. Oma tasu saavad nad kätte mõne panga vahendusel.

Selleks, et turvalisus oleks tasemel, pakub Airmule ka võimalust oma pakk kindlustada. Hetkel on rakenduse vahendusel võimalik pakke saata Hiina ja Ameerika Ühendriikide vahel, kuid nad on jõudsalt kasvamas, mistõttu on alust arvata, et nad varsti ka teistesse riikidesse laienevad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles