Lennufirma lubab kohvreid enam mitte kunagi ära kaotada

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvrid
Kohvrid Foto: SCANPIX

Delta Airlinesi hakkas kasutama uut tehnoloogiat, mille abil nad plaanivad alati kõik kohvrid õigel ajal omanikele toimetada.

Ainuüksi Ameerika Ühendriikides on igas kuus keskmiselt 118 000 pagasiga seotud juhtumit, olgu tegu siis kadumise või lõhkumisega. Kuigi see tundub suur number, siis tegelikult on pagasi juhtumite arv aastast aastasse vähenenud, vahendab Travel and Leisure.

Kõikidele kohvritele pannakse spetsiaalsed sensoritega lipikud, mis annavad läbi lennujaama liikudes arvutisüsteemile infot. See võimaldab omakorda koti teekonda paremini jälgida ning kindlustada õigel ajal õigele lennule jõudmise.

Lisaks on reisijatel endil ka võimalik koti teekonda telefonirakenduse kaudu pidevalt jälgida. Süsteemi seadistamine läks lennufirmale maksma 40 miljonit eurot ning see hõlmab 344 lennujaama tööd.

Vastavalt Rahvusvahelise Lennutranspordi Assotsiatsiooni (IATA) määrusele peavad 2018. aasta juuniks olema kõik lennufirmad võimelised pagasi teekonda registreerimislauast lennukisse täpselt jälgima.

Sarnaseid süsteeme kasutavad juba ka British ja Qantas Airways, kuid nemad on teenuse saadavaks teinud vaid äriklassi reisijatele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles