Rooma turismimaks pahandab linna külalisi ja ettevõtjaid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roomas hakkas esimesest jaanuarist kehtima turismimaks, mida küsitakse linna majutuskohtades peatuvatelt külalistelt.
Roomas hakkas esimesest jaanuarist kehtima turismimaks, mida küsitakse linna majutuskohtades peatuvatelt külalistelt. Foto: SCANPIX

Roomas hakkas uuest aastast kehtima turismimaks, mis on vastumeelne linnas tegutsevatele majutusettevõtjatele ja pahandab ka linnas peatunud külalisi.

Hotelliomanik Franco Severino rääkis väljaandele The Guardian, et tal poleks maksu vastu midagi, kui Rooma oleks puhas ja korralik linn, kuid praegu laiutab tema hotelli ees valesti pargitud autodest ummistatud linnaväljak ja löökaukudega sillutis.

Linnavõimude mõtted liiguvad aga vastupidi – just Roomas peatuvatelt turistidelt kogutud summa eest plaanitakse hakata linna korrastama.

Severino polnud rahul ka maksu suurusega. «Perelt, kus on ema, isa ja kaks last vanuses 11 ja 13, küsitakse nädalase puhkuse eest lisaks 84 eurot,» tõi ta näite ja lisas, et see summa on pea sama suur, kui on väärt üks lisaöö tema neljatärnihotellis.

Nelja- ja viietärnihotellides on maksu suurus kolm eurot päevas inimese kohta, ühe-, kahe- ja kolmetärnihotellides kaks eurot. Alla kümneaastaste laste pealt maksu tasuma ei pea.

Rooma hotelliomanike liidu president Giuseppe Roscioli teadis, et ka linna külalisi teeb nõutav lisaraha tusaseks. «Turistid ei rõõmusta selle üle, eriti Itaaliast pärit külalised,» sõnas ta.

Lisaks on kohalik ajakirjandus avaldanud juba lugusid juhtumitest, kus osa siseturiste on maksu tasumisest keeldunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles