TripAdvisor sattus loomakaitsjate pahameele alla

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merikilpkonn ja turistid
Merikilpkonn ja turistid Foto: SCANPIX/REUTERS

Rahvusvaheline loomade heaolu eest võitlev organisatsioon süüdistab TripAdvisorit julmade loomade ärakasutamise pealt kasumi teenimises.

TripAdvisor on ülemaailmne reisilehekülg, kus saab anda erinevatele tegevustele ning paikadele tagasisidet kui ka neid broneerida. Maailma Loomakaitse nime all tuntud organisatsiooni esindajad väidavad, et nii soodustab Trip Advisor julmade atraktsioonide tegevuse jätkamist.

TripAdvisori esindaja ütles, et kuigi nende portaalis on mõni meelelahutuslik tegevus üleval, ei tähenda see tingimata seda, et TripAdvisor nende tegevusele kaasa aitaks, vahendab Daily Mail.

Maailma Loomakaitse andmetel vahendab TripAdvisor meelelahutuslikke reise, mis puudutavad vähemalt 550 000 looma üle maailma. Nende hulka kuuluvad elevantidega sõidud, merekilpkonnade käes hoidmine, delfiinide etendused ning selfie piltide tegemine tiigrite ja lõvidega.

Osa julmusest seisneb selles, et loomad võetakse väga varakult oma ema juurest ära, kuid paljusid loomasid hoitakse ka kehvades tingimustes ning pekstakse. Oxfordi ülikoolis läbi viidud uuringust selgus, et 24st erinevast loomadega seotud atraktsioonidest kohtlesid asukaid julmalt lausa 75 protsenti. Paljud neist atraktsioonidest on ka TripAdvisoris saanud positiivset tagasisidet.

Maailma Loomakaitse on avaldanud soovi, et TripAdvisor lõpetaks loomadega seotud atraktsioonidele piletite müügi ning lõpetaks ka oma sertifikaatide andmise säärastele ettevõtetele.

TripAdvisori esindaja sõnul on oluline, et lehel oleks esindatud kõik atraktsioonid, mida turistil on võimalik sihtkohas külastada, mistõttu ei peata nad ka taoliste ettevõtete kuvamist. Siiski julgustavad nad tagasisidede andjaid kirjutama ka negatiivsest, mida nad kogenud on.

Probleem on aga just selles, et tihti ei saa turistid aru, et loomi julmalt koheldakse, väitis Maailma Loomakaitse esindaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles