Mees üritas joosta üle mere, kuid pidi tee pooleli jätma

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hydro Pod, millega Baluchi 2014. aastal üritas sama retke läbida
Hydro Pod, millega Baluchi 2014. aastal üritas sama retke läbida Foto: SCANPIX

Reza Baluchi üritas joosta Floridast Bermudale, kuid tema tegevus viis ta pahuksisse Ühendriikide piirivalvega, mistõttu pidi ta reisi pooleli jätma.

Baluchi sulges end hiiglaslikku mulli, kus sees joostes ta üritas Bermudale jõuda. 44-aastane iraanlane plaanis mullis viibida viis kuud, reisides nii Bermudale, Puerto Ricole, Haitile ja Kuubale, et koguda laste jaoks annetusi, vahendab news.com.au.

Kuid kui Ühendriikide piirivalve märkas meest üksinda mullis ning ilma saatelaevata, mis oleks pidanud tal olemas olema, tõmbasid nad ta kaldale. Piirivalve sõnul oli tegu läbimõtlemata üritusega, millega Baluchi seadis ohtu nii enda kui ka teiste meremeeste elud.

Ametnikud olid ka varem Baluchit hoiatanud, et kui ta asub teele ilma saatelaevata, võib ta sattuda vangi ning teda võib ees oodata 46 000-eurone rahatrahv. Ühendriikide piirivalve keelas tal rahvusvahelistesse vetesse minemise, sest kui teda oleks olnud vaja päästa, oleks see olnud riskantne ning ka maksumaksjale üsna kulukas.

See ei olnud aga esimene kord, kui Baluchi midagi taolist katsetas. 2014. aastal nähti teda Miami ranniku lähistel, jälle oma mullis, küsimas teed Bermudale. Ta keeldus oma teekonda pooleli jätmast, kuid kolm päeva hiljem päästis piirivalve ta rannikust 112 kilomeetri kauguselt. See läks maksumaksjale maksma 165 000  eurot.

Baluchi enda sõnul võib temperatuur mullis tõusta kuni 50 kraadini. Eluspüsimiseks plaanis ta püüda kala, süüa valgurohkeid maiuseid ning magada mulli paigaldatud võrkkiiges. Mehe väitel on ta kahel korral jooksnud risti üle Ameerika Ühendriikide ning korra ka teinud riigile maismaad pidi ringi peale.

Baluchi sündis Iraanis, kuid põgenes tagakiusamise eest Ühendriikidesse. Nüüdseks on ta juba ka Ühendriikide kodanik. 2002. aastal peeti ta Arizona kõrbes kinni, kuna ta oli ebaseaduslikult riiki sisenenud. Mehe enda sõnul oli ta rattaga sõites lihtsalt ära eksinud. 

Vaata videot tema retke algusest:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles