Naissoost ärireisijad on ettevõttele kasumlikumad kui meessoost reisijad

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Värske uuringu hinnangul on naissoost ärireisijad kasumlikumad, sest broneerivad oma piletid varem ning hoiavad seega suure hulga raha kokku.

Uuringute läbiviija Carlson Wagonlit Travel analüüsis kokku 6,4 miljonit piletibroneeringut alates 2014. aastast ning jõudis järeldusele, et naised broneerivad tavaliselt oma reisi 48 tundi enne mehi, mistõttu hoiavad nad ka hulgaliselt raha kokku, vahendab Lonely Planet.

Kuigi ajaline vahe ei ole suur, siis kulutavad mehed tavaliselt pileti ostul 100 eurot rohkem kui naised. Peamiselt mõjutab see loomulikult suurettevõtteid, kelle töötajad pidevalt reisivad. Nii võib firma, kus on palgal 20 000 reisivat töötajat säästa kokku miljon eurot, kui mehed vaid soostuksid oma reisid varem broneerima.

Ühtlasi selgus uuringust, et mida vanem reisija, seda varem ta endale ka pileti broneeris. Siiski olid naised varajastes broneeringutes esirinnas. Lisaks leiti, et mida rohkem inimene tööreisidel käib, seda hiljem ta endale piletid ka ostab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles