Aita Eesti meeskondadel jõuda hullumeelsel reisivõistlusel tippu

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Feel Alive! meeskond
Feel Alive! meeskond Foto: RedBull

Eelmine nädal startisid 165 meeskonda üle terve maailma, et reisida üle terve maailma, valuutaks vaid Red Bull energiajook.

Mõlemad Eesti meeskonnad alustasid oma seiklust Barcelonast ning lõpp sihtkoht on Pariis, kuhu peaksid kõik osalejad jõudma homme hommikul. Erakordseks teeb võistluse asjaolu, et raha ja muud abivahendeid võeti  võistlejatelt enne algust ära. Ainsaks valuutaks on Red Bulli energiajook.

Võidab loomulikult see, kel õnnestub koguda kõige rohkem punkte. Olgu seejuures mainitud, et kõige rohkem punkte annab kontrollpunkti läbimine Dublinis. Võistlus saab läbi homme, 19. aprillil, kell 10:30 kohaliku aja järgi Pariisis. Seal kuulutatakse välja ka võitja, kes on retke jooksul olnud kõige edukam.

Võistkonnad peavad külastama vähemalt kuut kontrollpunkti enne jõudmist sihtkohta. Igas kontrollpunktis ootab meeskondi ees väljakutse, mis paneb proovile nende keha ja vaimu. Erinevate raskusastmetega väljakutsed nõuavad strateegiat ja loovust. Kui võistkond lõpetab kontrollpunkti väljakutse edukalt, siis premeeritakse neid uute Red Bulli purkidega.

Vahepeatused asuvad üle Euroopa laiali ja sinna jõudes teenivad meeskonnad lisavaluutat ehk veel energiajoogi pudeleid. Kel joogipurgid kipuvad kiirelt kaduma, saavad jooksvalt täita erinevaid ülesandeid ning seeläbi veel «raha» juurde teenida. Nii on meeskonnad osalenud mõnes pulmas või esinenud otse-eetris.

Kõige olulisem on aga, et punkte annab juurde ka nähtavus sotsiaalmeedias, mistõttu on kõigil võimalik oma lemmikmeeskonna tegemistesse panustada. Selleks tuleb Facebooki lehel jagada mõnd meeskonna tehtud postitust.

Eestist on võistlusel kaks meeskonda Feel Alive! ja Silverwhite. Kui viimane neist platseerub hetkel 125. kohal, siis Feel Alive! liikmetel on üsna suur tõenäosus võistlus veel võita, kuna nemad on hetkel auväärsel kolmandal kohal.

Feel Alive! on läbinud hetkel 3228 kilomeetrit ja on jõudnud läbi Prantsusmaa, Šveitsi ja Saksamaa Hollandisse. Seni on nad kulutanud 46 purki energiajooki. Suur osa teekonnast on neil läbitud hääletades, lisaks on nad reisist võtnud ka viimast, külastades lõbustusparki ja lasketiiru. Nende postitusi saab jagada siit.

Silverwhite on küll teinud tagasihoidlikuma tulemuse, kuid siiani on nad läbinud siiski 1846 kilomeetrit ning jõudnud läbi Monaco ja Prantsusmaa Šveitsi. Valuutat on neil kulunud kokku 61 purki. Nende postitusi saab jagada siit.

Kolmeliikmelistel võistkondadel oli võimalik esitada oma videoid Red Bull Can You Make It? väljakutsele, kus läbi Euroopa reisimiseks on ainsa valuutana võimalik kasutada Red Bulli. 2015. aastal oli kandideerimine on esimest korda avatud ka Eesti tudengitele.

12.-19.aprillil toimuval väljakutsel saavad kokku 165 tiimi üle terve maailma, et reisida enam kui 1000 kilomeetrit. Võistkondadelt pole lubatud kasutada raha, selle asemel on neil 24 purki Red Bulli, mida kasutatakse valuutana transpordi, söögi ja majutuse eest tasumisel. Väljakutsele saamise eelduseks oli ühe minuti pikkuse video esitamine ning rahva- ja žüriihääletusel parimate hulka pääsemine. Eestit pääsesid 2016. aastal esindama 2 kolmeliikmelist meeskonda – Silverwhile ja Feel Alive!

Viimati toimus Red Bull Can You Make It? 2014.aastal, kui väljakutsest võttis osa pea 500 tudengit 58 erinevast riigist. Katsumuse eesmärgiks on anda noortele võimalus reisida Euroopas ilma rahata ning panna proovile nende nutikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles