Mees toppis endale 18 elus lindu püksi, et neid üle piiri toimetada

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lind, pilt illustreeriv
Lind, pilt illustreeriv Foto: SCANPIX

Hulljulged smugeldajad on tihti üritanud veidratel viisidel erinevaid asju üle piiri toimetada, kuid linnud püksis, oli lennujaama töötajatele esmakordne nähtus.

Mees püüti kinni Vietnamis Ho Chi Minh City lennujaamas, kui ta üritas smugeldada elusaid linde üle piiri Taiwani. Selleks pani ta linnud väikestesse kotikestesse ning teipis need enda jalgade külge, vahendab Fox News.

Lisaks leiti ka mehe kohvrist elus linde. Kokku oli tiivuliste hulgas 11 erineva kaitse all oleva liigi esindajaid. Illegaalne kaubandus on tõsine rahvusvaheline probleem ning arvatavasti liigub aastas mustal turul selles valdkonnas umbes 10 miljardit dollarit.

Uuringute kohaselt on olukord kõige keerulisem just Kagu-Aasias, kus lindude eest pakutakse mustal turul suuri summasid. Olenevalt linnust võib ühe isendi hind tõusta isegi üle 1000 euro. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles