Air France'i töötajad keelduvad taaskord Iraani lendamast

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air France'i lennuk
Air France'i lennuk Foto: SCANPIX

Air France teatas hiljuti, et taastavad lennuliini Pariisi ja Iraani vahel, millega kaasnevad reeglid tekitasid kohe töötajates ka mitmeid pahameelepuhanguid.

Seekord tõstavad lärmi Air France'i meeskonnaliikmed, kes kuuluvad LGBT kogukonda. Neile teeb hirmu lendamine ning töötamine sihtkohas, kus homoseksuaalsust peetakse kriminaalkuriteoks, vahendab Travel and Leisure.

LGBT kogukonna petitsioonis seisab, et neid ei tohiks sundida töötama riigis, kus homoseksuaalset alaealist võib karistada kuni 74 piitsahoobiga ning täiskasvanut surmanuhtlusega. Ühtlasi toodi välja, et kuigi seksuaalne orientatsioon ei muuda seda, kuidas meeskond tööd teeb ning tööl ei paista kellegi eelistused kindlasti välja, siis ei ole Iraani, kus inimõiguseid peaaegu, et ei ole, reisimine ja seal töötamine neile moraalselt vastuvõetav.

Hiljuti protesteerisid lennufirma naistöötajad ka reegli vastu, et kõikidel lendudel ning eriti lennukist väljumisel, tuleks kanda peas rätti nagu kohalikus kultuuris kombeks. Lennufirma tuli naistele vastu ning teatas, et need, kes ei soovi isiklikel põhjustel rätti kanda suunatakse üle teistele liinidele ning ei ole kohustatud Teherani lendama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles