ERR video: reis Tšornobõli tuumajaama

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšornobõl.
Tšornobõl. Foto: Kuvatõmmis ERR videost

«Ringvaate» toimetaja Kajar Kase tegi oma abikaasale sünnipäevaks ebatavalise kingituse: nimelt sõitsid nad koos Tšornobõli tuumajaama vaatama.

Tuumajaama külastamine on muutunud omaette turismiatraktsiooniks, kus on kohustuslik kaasas kanda radiatsioonimõõtjat. Reis Kiievist Tšornobõli kestab terve päeva ning maksab 100 dollarit, vahendab ERR.

Praegu töötab tuumajaamas paar tuhat inimest, kes tegelevad tuumareostuse piiramisega, arvatakse, et piirkonnas võiks elu toimida umbes saja aasta pärast.

26. aprillil möödub katastroofist 30 aastat ning praegu on reaktori ümbrus 30 kilomeetri raadiuses okastraadiga piiratud ning sisse-välja saab käia vaid läbi kontrollpunktide.

Loe refereeritud artiklit siit.

Ringvaate toimetaja Kajar Kase viis abikaasa sünnipäevaks Ukrainasse, kus nad külastasid ka Tšernobõli tuumajaama. Tuumajaama territoorium on kujunenud Ukrainas omaette turismiatraktsiooniks, kus igal külastajal on kohustus kaasas kanda radiatsioonimõõtjat.26. aprillil möödub tuumajaama katastroofist 30 aastat. Reaktori ümbrus on 30 kilomeetri raadiuses okastraadiga piiratud ning sisenemine-väljumine käib ainult läbi kontrollpunktide, et inimesed radiatsiooni veelgi rohkem laiali ei tassiks. Kui ohtik on Tšernobõli tuumajaama kõrval tegutseda ja millal võiks inimesed uuesti sinna elama tulla, seda saad teada juuresolevast videoklipist:

Posted by Eesti Televisioon on 4. aprill 2016. a.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles