Laialdaselt kasutatud lennukitel avastati taas tõsine turvarisk

Johanna Vahuri
, reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boeing 787 Dreamliner
Boeing 787 Dreamliner Foto: SCANPIX

Boeing on taas sattunud silmitsi turvalisusprobleemidega, kui selgus, et nende 787 Dreamlineri lennukid võivad kuvada valet infot lennuki kiiruse kohta.

Ameerika Ühendriikide Föderaalne lennuamet on väljastanud Dreamlineritega lendavatele pilootidele direktiivi, milles nad hoiatavad vale informatsiooni andvate kiirusemõõdikute eest, vahendab news.com.au.

Seni on teadaolevalt juhtunud kolm intsidenti, kus kiirusemõõdik on näidanud lennuki kiirust oluliselt väiksemana tegelikust kiirusest, mistõttu on piloodid ka kohe reageerinud ning suunanud lennuki madalamale. Ekspertide sõnul võib selline kiire laskumine aga viia Dreamlineri võimed viimse piirini, mis tekitab ka tõsise turvariski.

Praegu ei ole veel teada, mis seda viga tekitab. Küll on ekspertidel alust arvata, et ilmastikuolud võivad siinkohal olla oluliseks faktoriks.

Boeingu esindaja sõnul on nad direktiiviga igati nõus ning nad on valmis tegema vajalikke muudatusi, et tagada reisijate turvalisus.

Viimase kuu jooksul on see Dreamlinerile juba teine ettekirjutus. Mõni nädal tagasi käskis föderaalne lennuamet vahetada välja kõikide pilootide toolid, kuna nende lukustussüsteem oli vigane. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles