Vahetult pärast aastavahetust on Tallinna oodata 10 000 Vene kruiisituristi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on turistid Tallinna vanalinnas.
Pildil on turistid Tallinna vanalinnas. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Ajavahemikul 1.01 – 6.01. 2011 saabub Tallinna hinnanguliselt ligi 10 000 Vene kruiisituristi. Laevad kruiisituristidega külastavad praegu kinnitatud plaani kohaselt Tallinna seitsmel korral.

Tegemist on nüüdseks juba traditsiooniks saanud Vene turule suunatud nn uusaastakruiisidega, mis on muutunud aasta-aastalt populaarsemaks, teatas Tallinna Sadam.

Võrreldes möödunud aastavahetusega on laevakülastuste ja reisijate arv oluliselt suurenenud - mullu külastas Tallinna umbes 6000 reisijat.

Sadama reisijate ärisuunajuhi Ingrid Berezini sõnul on näha selget huvi kasvu Eesti ja Tallinna vastu Vene, ennekõike Moskva ja Peterburi regioonis. Antud juhul on tegemist siiski tavakruiisituristiga, mis tähendab, et reisijad Tallinnas üleöö ei viibi, täpsustas Berezin.

Kogu Tallinna Sadamat läbivate reisijate arv teeb tänavu taas kord läbi aegade rekordi, sest eelmisel aastal teenindatud reisijate arv 7,26 miljonit sai juba novembris ületatud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles