Turvalisim istekoht lennukis on...

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukiistmed
Lennukiistmed Foto: SCANPIX

Kuigi lendamine on väga turvaline ning muutub aastatega järjest turvalisemaks, tunnevad paljud siiski selle ees hirmu.

Lennuki allakukkumise tõenäosus on umbes üks 5,4 miljonist. Autoga reisimine on umbes 100 korda ohtlikum kui lennukiga, kuid siiski tekitab mõte 10 kilomeetri kõrgusel õhus olemisest paljudes hirmu, vahendab Travel and Leisure.

Eelmisel aastal võeti uurimise alla juhtunud lennuõnnetused, et teha kindlaks, millisel kohal istudes on kõige tõenäolisem lennukatastroofi korral ellu jääda. Uuringust selgub, et kõige turvalisem on istuda lennuki tagaosas ning keskel.

Varem läbi viidud uuringu kohaselt olid turvalisimateks kohtadeks aga hoopis kaks hädaabiväljapääsu ümbritsevat rida. See tuleneb ilmselt aga kiirest põgenemisvõimalusest.

Ühtlasi tõdesid uuringu läbiviijad, et tegelikult oli ellujääjaid igas lennuki osas. Kõige ohtlikumad istekohad olid lennuki keskel ning vahekäigu pool asuvad kohad.

Ameerika Ühendriikide Föderaalne Lennuamet rõhutab aga, et sellist asja nagu turvalisim istekoht lennukis ei ole. Kui peaks juhtuma õnnetus, sõltub ellujäämise tõenäosus täielikult õnnetuse asjaoludest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles