Hiina ametivõimud konfiskeerisid 48 miljoni euro väärtuses püütoninahkasid (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haikou politsei laotab laiali konfiskeeritud nahkasid.
Haikou politsei laotab laiali konfiskeeritud nahkasid. Foto: SCANPIX

Hiina ametivõimud leidsid sel nädalal 68 000 püütoninahka, mida üritati üle piiri smugeldada.

Võimalik, et tegu on kõige suurema laadungiga, mida on kunagi üle piiri üritatud viia või millele on jälile saadud, vahendab National Geographic.

Haikou ametivõimud konfiskeerisid nahad, mille väärtus võib ulatuda lausa 48 miljonini. Smugeldajad väitsid, et nahkasid kasutatakse traditsiooniliste Hiina muusikainstrumentide valmistamisel.

Püütoneid leidub nii Aasias, Austraalias kui ka Aafrikas. Maod ei ole mürgised, nad tapavad oma ohvrid kägistades. Nende nahka võib osta ja müüa, kuid igasugused tehingud on tugevalt reguleeritud, et tagada madude püsimajäämine looduses.

Euroopas ja Ameerika Ühendriikides on nõudlus maonahast toodete järele väga suur, mistõttu on tärganud ka suur must turg, mis ohustab liigi ellujäämist.

Eelmisel nädalal püüti üle maailma veel kinni smugeldajad, kellelt leiti elevandiluud, tiigrikutsikaid, kilpkonni ja leopardinahku. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles