Silja Europa vahetab sihtsadamat

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuenenud Silja Europa kruiisilaev.
Uuenenud Silja Europa kruiisilaev. Foto: AS Tallink Grupp

Tallinna-Helsingi liini kruiisilaev Silja Europa hakkab alates 23. aprillist sõitma Helsingi kesklinnas asuvasse Lõunasadamasse senise Läänesadama asemel.

AS Tallink Grupp müügi- ja turundusdirektori Margus Hundi sõnul tähendab Lõunasadamas asuva Olümpiaterminali kasutamine reisijatele mitmekesisemat valikut Helsingi-liini sõidugraafikus ning sihtsadama valikul, samuti on see Helsingi kesklinnale lähemal.

«Ajagraafiku kujundamisel pidime arvesse võtma nii vabade kaikohtade olemasolu kui teiste laevade liiklust, kuid loodetavasti on uued väljumis- ja saabumisajad kevad- ja suveperioodiks sobivad,» lisas Hunt.

23. aprillist hakkab Silja Europa väljuma iga päev kell 8 Helsingi Olümpiaterminalist, saabudes Tallinna D-terminali kell 11.30. Väljumine Tallinnast on planeeritud igapäevaselt kell 17.30 ning saabumine Helsingisse kell 21.

Alus võtab peale vaid reisijate sõidukeid ning väiksemamahulisi kaubavedusid. Raskeveokeid teenindab Tallink liini teiste laevadega (kaubalaev Sea Wind, kiirlaevad Star ja Superstar, kruiisilaevaga Baltic Queen).

Silja Europa alustas Tallinna-Helsingi liinil 13. märtsil pärast üle aasta kestnud prahtimisperioodi Austraalias. Hetkel sõidab alus Tallinnas D-terminali ning Helsingis Lääneterminali. Planeeritud dokis viibivat Baltic Queeni asendav Silja Europa väljub praeguse graafiku järgi igapäevaselt Tallinnast kell 12.30 ja Helsingist kell 18.30 kuni Baltic Queen`i naasemiseni 22. aprillil.

Laeval viidi enne liinile naasmist läbi ümberehitustööd, mis puudutasid laeva 7. ja 8. tekki, kus asuvad poed, restoranid ja baarid. Kajutite arvult kuulub Silja Europa maailma suurimate laevade hulka. Silja Europa pikkus on 202 meetrit, laius 33 meetrit ning see võtab korraga peale üle 3000 reisija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles