Jeesus Kristuse hauakamber läheb restaureerimisele

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püha hauakirik ja Jeesus Kristuse hauakamber
Püha hauakirik ja Jeesus Kristuse hauakamber Foto: SCANPIX

Jeruusalemmas asuvat Kristuse hauda hakati restaureerima pärast lihavõttepühi.

Pühas hauakirikus asuv hauakamber ehitati kohale, kuhu väidetavalt maeti Jeesus Kristus enne tema ületõusmist. See on üks tähtsamaid kristluse pühamuid, vahendab Lonely Planet.

Hauakamber võetakse tükkideks ning kõik osad, mis on tõsiselt kahjustada saanud, asendatakse uutega. Kirik jääb külastajatele avatuks ning kõigi eelduste kohaselt lõpeb restaureerimine 2017. aastal.

Restaureerimist on aastaid edasi lükatud, sest kolm kristluse usulahku ei suutnud omavahel kokkuleppele jõuda. Usulahkude esindajad on omavahel niivõrd suures tülis, et teinekord on vaja läinud ka Iisraeli politsei abi, et inimesi lahutada. Seega usaldatakse ka kiriku võti ühele kohalikule moslemi usku perekonnale, kel on kohustus iga hommik uks avada ja õhtul see sulgeda.

Püha hauakirik ehitati 1810. aastal ja on praegu suures ohus, sest küünalde kasutamine ja turistide hingeõhust tulev kondensvesi on kiriku struktuuri aastatega nõrgestanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles