Nipid vanematele: kuidas lastega lennukis hakkama saada?

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps
Laps Foto: SCANPIX

Lastega reisimine võib olla paras katsumus, sest isegi kõige tublimad võsukesed võivad pika lennureisi ajal tõelise mürgli lahti lüüa.

Kui põnn on juba keelepaelad valla lasknud, siis ei jää muud üle, kui tulekahju kustutama asuda ning panna mängu kõik oskused, kuidas lapse tähelepanu endale meelitada. Siiski on olemas mitmeid variante, kuidas sellist olukorda üldse vältida, vahendab Travel and Leisure.

1. Lase lapsel end eelnevalt välja elada - saabu lennujaama piisavalt vara ning lase lapsel ringi trallitada nii palju, kui ta soovib. Kui laps saab end lennujaamas juba tühjaks joosta ja hüpata, siis ei saabu igavus lennukis niivõrd ruttu. Kui olete juba lennukis, tuleks lapsega igal võimalikul hetkel lennukis ringi jalutada. Seda tuleks teha enne, kui võsukene seda sinult küsida jõuab, sest siis on tal juba igav ning pealegi võib turvavöösilt igal hetkel taas süttida.

2. Anna talle piisavalt süüa ja juua - täis kõht hoiab jonni eemal. Lennufirmadel ei pruugi olla tingimata toitu, mis sinu põnnile meeldib, mistõttu oleks oluline ka ise midagi kaasa võtta. Lisaks võid kaasa pakkida mõned head asjad, mida laps tavaliselt ei saa, kuid alati tahaks.

3. Tõmba tähelepanu ja lahuta meelt - lapse kohus on maailma avastada. Kui ta ei saa ringi uidata ja ümbrust uurida, hakkab ta rohkem tähelepanu pöörama väikestele asjadele nagu tooli küljes olev laud, mis tekitab piinasid eesistuvale reisijale. Loomulikult aitab see, kui oled kaasa võtnud mõne nutiseadme, kus on peal lapse lemmikmultikad, kuid sellest ei pruugi piisata. Võta kaasa hulgaliselt avastamisväärset nagu raamatud ja uued mänguasjad. Lisaks võid need asjad ka väikesteks kingitusteks pakkida, lastele meeldib paberiga mässata ja see lisab põnevust.

4. Ürita teda rahustada - lendamine on stressirohke kõigile, ürita oma laps hoida rahulikuna. Selleks otsi temaga kontakti, laps tunneb end kõige turvalisemalt just siis, kui ta on oma vanemate läheduses. Võta kaasa mõni rahustav eeterlik õli, mis viib lapse mõtte turvalisse keskkonda ning räägi talle mõni muinasjutt. Meenutage koos ka ühiselt veedetud aega ja lõbusaid hetki.

5. Hoia end rahulikuna - lapsed tajuvad suurepäraselt vanemate stressi, see on üks peamisi põhjuseid, miks lapsed üldse mürgeldama hakkavad. Hinga sügavalt ning ära satu ärevusse, võta ka endale kaasa mõned eeterlikud õlid või muud vahendid, mis suudavad sind rahulikuna hoida.

6. Tutvusta end kaasreisijatele - enne lennuki õhkutõusu tutvusta end naabritele ning ütle neile, et annad endast parima, et sinu laps ei põhjustaks liigset tüli. Samuti ütle neile, et nad võivad igal hetkel sulle teada anda, kui midagi peaks neid häirima. Enamik inimesi on kaastundlikud, eriti kui nad teavad, et sa respekteerid nende meelerahu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles