5 soovitust turvaliseks reisimiseks lemmikloomaga

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemmikloomaga reisile
Lemmikloomaga reisile Foto: SCANPIX

Kosmoses käinud Belka ja Strelka pole ainsad koerad, kes reisinud on. Tänapäeval võetakse lemmik kaasa nii perepuhkusele Soome järvede äärde, viiakse näitusele Lätti või paarituma Prantsusmaale. Sage on ka see, et koer, nagu peremeeski, elab osa aastast Eestis, osa aga mujal. Samas haigused ega õnnetused ei hüüa tulles ja võivad tabada looma ka välismaal. 

Haigustest, eriti veel praegusel varakevadisel ajal, mil gripilaine inimesi kimbutab, ei jää ka lemmikloomad puutumata – nohu, köha, kopsupõletik, kõrvapõletik ja muud salakavalad haigused on praegu üsna tavapärased, kirjutab ERGO kindlustuse varakahjude käsitleja Tuuli Kalberg.

Lootus, et ehk midagi ei juhtu, võib kalliks maksma minna, sest välismaal osutub uuringute tegemine ja ravikulu sageli palju kulukamaks kui Eestis. Et lemmiku tervisemure lahendamine rahakotist liiga suurt osa ei nõuaks, tasub mõelda lemmiklooma kindlustamisele. 

5 soovitust, mida lemmikloomaga reisile minnes silmas pidada: 

  • Kontrolli, et sinu lemmik oleks kiibistatud.
  • Vaata üle oma lemmikloomapass - lisaks isikuandmetele tõendab see lemmiku kehtivat vaktsineerimist marutaudi vastu. Osa riike nõuavad sisenemisel lisaks ka eelnevat ussitõrje tegemist. 
  • Vaata üle oma lemmiklooma kindlustus, veendu, et kindlustuskaitse kehtib ka välismaal. 
  • Kui kindlustuslepingut veel sõlmitud ei ole, siis tee see aegsasti enne reisi. Esmakordselt lemmikut kindlustades tuleb arvesta 14-päevase nn ooteajaga, mille jooksul alanud haiguse ravikulu ei hüvitata.
  • Haige loomaga, nagu ka haige lapsega, ei tasu reisile minna, seepärast püüdke võimaluse korral reis ümber broneerida või hooldaja leida. 

Kokkuvõttes pole tähtis, mis tõugu lemmik on – hädad ei tee vahet ning tabavad ühtmoodi nii tõupuhtaid kui segaverelisi loomi ja kodukoeri ning seda kõikjal.  Igale inimesele on just oma loom kõige kallim ja seepärast tuleks reisi planeerides vaadata üle mitte vaid enda reisikindlustus, vaid ka lemmiklooma oma. 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles