Eestimaalastele meeldib aastavahetust mujal vastu võtta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Sharm el Sheikhis asuva hotelli rõdult.
Vaade Sharm el Sheikhis asuva hotelli rõdult. Foto: Wikipedia

Eesti reisifirmade sõnul meeldib eestimaalastele detsembri lõpus reisile suunduda, et nii jõule kuid eriti uut aastat mujal vastu võtta.

Baltic Toursi tootearendusjuhi Triin Kallase hinnangul on puhkusereisijate seisukohast aastalõpu periood kindlasti üks aktiivsemaid. Kallase sõnul langevad kokku nii laste talvine koolivaheaeg kui ka töölt vabad päevad riiklike pühade näol.

Estraveli turundus- ja kommunikatsioonijuht Mari-Liis Rüütsalu täpsustas, et pühasid ei saa üldistada, sest nende hinnangul ei ole eestlane jõulude ajal aktiivne reisija, kuid näiteks aastavahetuseks on nõudlus taas oluliselt kõrgem.

«Eks eestlasele paneb piirid ette ka oluliselt kõrgem hinnatase reiside osas, mis toimuvad pühade perioodil,» sõnas Rüütsalu. «On see ju teada-tuntud fakt, et kõige kallim on reisida detsembri teises pooles ja jaanuari esimesel nädalal. Nõudluse sel ajal kogu maailmas on väga suur, mis lööb ka hinnad üles.»

Kõrgemad hinnad

OÜ Novatours tegevjuhi Andree Uustali sõnul pole reisimüükide mahtudes võrreldes eelmise aasta jõulude ja aastavahetuse väga suuri muudatusi näha. Mullu veetis pühad päikese all Novatoursi paketiga ligi 800 reisihuvilist ja tänavu peaks maht ja hinnad samaks jääma.

Samas on pühade ajal reisimine popp mujalgi, mistõttu tuleb Kallase sõnul arvesse võtta, et hinnad on kõrgemad kui tavaliselt ja hotellid täis. Tihe on ka lennuliiklus, sest lisaks puhkusereisijatele sõidavad koju paljud võõrsil elavad-töötavad eestlased.

«Et sellisel tipphooajal hea hinnaga reisi saada, tuleb puhkuseplaanid varakult paika saada,» nentis Kallas.

Uustal lisas, et suuremates ja vanemates riikides broneeritakse pühadepuhkused pikalt ette ja Eestis on näha sarnast trendi, samas suur osa loodab ikka veel viimase hetke pakkumise peale ning paljude jaoks jääbki see lootuseks, kuna kõik kohad on selleks perioodiks tavaliselt otsas.

Uustali sõnu kinnitas ka Kallas, nentides, et tavapäraselt soodsa hinnaga viimase hetke pakkumisi jõulu- ja aastavahetuse reisidele saada ei ole, pigem on reisid juba ette välja müüdud. Vaid eelmine aasta oli selles osas veidi erinev, et kohti jätkus tavapärasest kauem, kuid imeodava hinnaga pakkumisi ei tulnud ka siis.

Kärarikkamad sihtkohad

Uustali sõnul armastavad Eesti turistid armastavad puhata pigem peredena ja valitakse tuntud sihtkohti, kus kvaliteedi tase on juba äraproovitud ja garanteeritud. Novatoursi jõulude ja aastavahetuse populaarsemad sihtkohtad on teada-tuntud Hurghada, Sharm El Sheikh Egiptuses ja Tenerife Kanaari saartel. 

Rüütsalu täpsustas, et aastavahetust eelistatakse veeta rohkem kärarikkamates kohtades, kus toimuvad ka suuremat sorti pidustused.

«Suurlinnad on populaarsed. Ikka reisitakse ka tavapärastesse puhkusereiside sihtkohtadesse, kus siis toimuvad ka traditsionaalsed aastavahetuse programmid,» nentis Rüütsalu.

Keeruline aasta

Kallase sõnul pole 2010 aasta Eesti turismindusele kerge olnud, sest silmitsi oldi kevadise tuhapilvega ja kohe järgnenud suure reisikorraldaja tegevuse ootamatu lõppemisega.

Uustal lisas, et eestimaalasi ei motiveerinud kodumaalt kaugemale sõitma ka möödunud suve troopiline ilm ja need, kes eelistasid nautida suve kodumaal, lükkasid oma päikesereisi talvehooajale  ning paljud planeerisid juba varakult oma päikesereisi jõuluajale või aasta algusesse.

Samas tõstis Uustal esile, et viimased kolm kuud on tšarterturismindus liikunud positiivses suunas ja mitmed märgid näitavad sektori elavnemist. Kallaski oli kindel, et vaatamata keerulistele aegadele tuldi aastast välja tugevamana ja oluliste kogemuste võrra rikkamana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles