Plahvatusohtlik olukord ei sega reisifirmasid eestlasi Türki lennutamast

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüdrukud Türgi lippudega
Tüdrukud Türgi lippudega Foto: SCANPIX

Paar päeva tagasi tõstis välisministeerium Türki reisimise ohuhinnangut. Kui varem hinnati Türgi ohuastet samaaegselt rohelise ja kollasega, siis nüüd võeti roheline tase ära, kuid see reisifirmasid ei morjenda.

Nii Estraveli kui Novatoursi esindajad kinnitavad kui ühest suust, et reisijate ohutus on firmade prioriteet number üks. «Jälgime pidevalt piirkonnas toimuvaid sündmuseid, välisministeeriumi soovitusi ning oma partneritelt saadud informatsiooni ja oleme vajadusel valmis reageerima,» ütles Estraveli pressiesindaja Janika Ritson.

Eesti välisministeerium täiendas Türgi ohuhoiatust, mille kohaselt tuleks sinna reisimisel vältida teatud piirkondi, nagu Istanbuli ja Ankara kesklinn, täpsustas Novatoursi tegevjuht Andree Uustal.

Türgi kuurortides on Ritsoni sõnul endiselt olukord rahulik, mistõttu ei ole põhjust suvehooaja reiside tühistamiseks. Samuti on lennujaamades kõik tavapärane, sealhulgas isegi ka Atatürki lennujaamas Istanbulis, mida paljud kasutavad transiitresideks, lisas ta.

Uustali sõnul on välisministeeriumi andmetel puhkusepiirkondadesse reisimine ohutum kui suurlinnadesse. Novatoursi Türgi lennud toimuvad Antalyasse ja Bodrumisse, mis jäävad rahututest piirkondadest enam kui 550 kilomeetri kaugusele.

Võrreldes möödunud aastaga vähenenud pakettreiside etteostu aeg, sest pajud kliendid jälgivad sündmusi ning välisministeeriumi soovitusi ning teevad oma otsuse vahetult enne puhkusele sõitmist, lisas Ritson. Mõned kliendid on teinud valiku alternatiivsete sihtkohtade, Bulgaaria või Kreeka, kasuks.

Reisiplaane esialgu kumbki reisifirma ohuastme tõstmise tõttu muuta ei plaani. Suvehooaja avatakse 9. aprillil ning see lõpeb alles oktoobri teises pooles.

Siiski soovitatakse olla olla äärmiselt tähelepanelik suurlinnade Istanbuli ja Ankara kesklinnade piirkonnas. Vältida tuleks rahvakogunemisi ning meeleavaldusi mitte pildistada või filmida. Vältida tuleks Kagu-Türgi ja Süüria piiri äärseid alasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles