Briti turismifirmade liit: Brexit muudaks lennud kallimaks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk
Lennuk Foto: Scanpix / Pascal Rossignol

Lennud Suurbritannia ja Euroopa vahel muutuksid järsult kallimaks, kui riik peaks rahvahääletuse tulemusena Euroopa Liidust (EL) lahkuma (Brexit), teatas Briti turismifirmade liit esmaspäeval.

Lahkumist pooldav otsus suurendaks ebakindlust ja kasvataks reisikulusid, ütles 1200 liikmesfirmaga liidu ABTA tegevjuht Mark Tanzer.

Finantsteenuste firma Deloitte koostatud analüüsis jõutakse seisukohale, et enim kannataksid väikese kasumimarginaaliga odavreisifirmad ja see võib lõpetada Briti turistide odavad reisid Euroopa Liitu, mis on brittide peamine reisisihtkoht.

Ebakindluse periood kestaks mitu aastat, enne kui uued reeglid saadakse paika. Samuti nõrgestaks Brexit Briti naela, mis muudaks reisimise kallimaks, öeldakse analüüsis.

Briti odavlennufirma Monarxh Airlines tegevjuht Andrew Swaffield hoiatas, et Brexit tõstaks piletihinda ja vähendaks lende Suurbritannia ja EL-i vahel.

Brittide välisreisidest kolm neljandikku toimub Euroopa Liitu ning saareriiki külastavatest turistidest 63 protsenti on EL-ist. Brittide viis tähtsamat turismimaad Euroopas on Hispaania, Prantsusmaa, Itaalia, Portugal ja Kreeka.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles