Kanepilembeline piloot vallandati (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep
Kanep Foto: SCANPIX

Kasahstani rahvusliku lennufirma Air Astana piloot jäi vahele kanepi tarvitamise ning omamisega, mistõttu ta kohe ka vallandati.

Piloot saabus lennult Moskvast Almatõsse, kui lennujaama narkokoer hakkas teda kahtlustama. Seepeale otsiti piloot läbi ning tema taskust leiti väike kott kanepit, vahendab Travel Pulse.

Seejärel viidi piloot ka narkotesti, kus avastati, et tema organismis on jälgi ka kanepi tarvitamisest. Almatõ lennujaama ametnikud vahistasid piloodi, kes ka ise tunnistas, et oli kanepit eelneval õhtul suitsetanud. Ta lisas veel, et on kanepit kasutanud juba kolm aastat, kuid ta ei ole sõltlane.

Air Astana esindaja hinnangul teevad nad oma meeskonna liikmetele regulaarselt alkoholi- ning narkoteste. Piloot lasti lahti, sest lennufirma ei luba mingil määral narkootikumide või alkoholi tarvitamist. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles