Santorini piirab turistide arvu

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Santorini
Santorini Foto: SCANPIX

Santorini on muutunud turistide hulgas järjest populaarsemaks ning seda eriti just kruiisireisijate hulgas. Eelmisel aastal külastas saart 790 000 kruiisituristi ning nüüd seavad ametivõimud sellele piirangu.

Alates järgmisest aastast võib ühe päeva jooksul Santorinit külastada 8000 kruiisituristi. Kuigi piirang ei ole suur, siis Santorinil on tulnud ette päevi, kus korraga on saarel üle 10 000 kruiisireisija. Just see saar oli kõige populaarsem kruiisilaevade sihtkoht terves Kreekas, kokku randus seal 636 laeva, vahendab Daily Mail.

Suur turistide hulk põhjustab sotsiaalmajanduslikke ning keskkonnaprobleeme. Kõrghooajal maist oktoobrini randus Santorinil keskmiselt 3,6 laeva päevas, mis viis suure ülerahvastatuseni. Väidetavalt läheb 50 protsenti laeval olevatest inimestest saart alati avastama iseseisvalt, 40 protsenti ostab selleks mõne ekskursioonipaketi ning 10 protsenti jääb laevale.

Ametnikud loodavad, et seatud piirang aitab neil sisse tulevate turistide tulvaga paremini toime tulla ning, et nii suudetakse ka paremini ära jaotada saabuvate laevade hulk.

Sarnase keelu on pannud juba ka Cinque Terre Itaalias, kuhu eelmise aasta jooksul tuli kokku 2,5 miljonit turisti. Sel aastal lastakse UNESCO maailmapärandit külastama vaid 1,5 miljonit külastajat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles