Pildid ja video: täielik päikesevarjutus Kagu-Aasias

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haruldast fenomeni võis näha kõige paremini Indoneesias, Sumatra, Sulawesi ja Borneo saartel. Kokku avanes see võimalus 40 miljonile inimesele kolmes ajavööndis.

Paljud päikesevarjutuse jahtijad sõitsid nähtuse vaatlemiseks spetsiaalselt Indoneesiasse. Riiki kogunesid kokku ka mitmed turistid ning turismigrupis sättisid reise nii, et päikesevarjutust oleks võimalik näha, vahendab Telegraph.

Tuhanded inimesed kogunesid Sigi Biromarusse, mäe otsas asuvasse linna, ning hõiskasid päikesevarjutuse saabudes. Kuna tegemist on niivõrd haruldase sündmusega, siis peavad paljud seda ka pühaks ning palvetasid lähedalasuvates mošeedes.

Enamik varjutusi on vaid osalised, kuid kui kuu on Maale piisavalt lähedal, siis saab näha ka täielikku päikesevarjutust. Täielik varjutus kestis kokku paar minutit ning viimane varjutus Indoneesias leidis aset 1988. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles