Auhinnatud reisikirjad: isaga Põhja-Rootsis mägimatkal

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eduard Vilde 145. sünniastapäevale pühendatud laste reisijutukonkurss «Minu reisuelamused» on jõudnud lõpule ja 180 reisikirja seast valiti välja parimad. Nooremate osalejate seas tunnistati võitjaks 10--aastane Sander Rootalu looga «Kahekesi isaga Põhja-Rootsis mägiatkal ». Tarbija24 toob teieni katke võidutööst.

Meil oli seljataga üle 1000 meetri tõusu. Tippu jõudes pidin peaaegu infarkti saama, sest sealt nägi kõikjale. Igal pool oli tuhandeid mägesid. Ma ei tahtnudki alla minna, sest see oli nii võrratu. Asetasime fotoka kivile ja nii saimegi omale tipupildi: isa ja poeg!

Alla mägibaasi poole minnes hakkas külm, sest  lahtistel libedatel kividel oli raske kõndida ja sai vähe liigutada. Kui tuli hakata lumeliustikult alla minema, siis lasksime istuli, isa ees ja mina järel. See oli lõbus aga õiget hoogu ei tulnud.

Alla jõudes tegime lõunapausi. Pärast pausi olin väga väsinud. Tuli tahtmine kätega vehkida, et helikopter alla tuleks. Hakkasime edasi minema. Lõpuks mägibaasi jõudes olin nii uhke enda üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles