Myanmaris ei pääse turistid ebasündsa käitumise tõttu enam päikeseloojangut uudistama

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikeseloojang Baganis
Päikeseloojang Baganis Foto: SCANPIX

Myanmari valitsus keelab 1. märtsist turistidel iidses pealinnas Baganis ebasündsa käitumise templite otsast päikese tõusu vaatamise

Tavaliselt ronis iidsete arheoloogiliste ehitiste otsa igal õhtul sadu  palverändureid ja turiste, kes soovisid vaadata maagilist päikeseloojangut 2500 budistliku pagoodi taha, vahendab Daily Mail.

Kohaliku kultuuriministeeriumi esindaja sõnul tehti otsus lähtudes turistide turvalisusest ning soovist kaitsta iidseid monumente. Vaatamta hoiatustele on turistid tulnud päikeseloojangut vaatama sobimatus riietuses, nad on monumentidel maganud ja seal tantsinud, mis kõik on suures vastuolus kohaliku kultuuri ning tavadega, lisas ministeeriumi esindaja.

Bagani templid on ühed enim külastatud vaatamisväärsuseid terves riigis ning valitsus soovib kompleksi nimetamist UNESCO pärandi nimekirja. Turismitöötajad on muutusest mures, sest nende arvates mõjutab see oluliselt külastatavust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles