Miks algavad ja lõppevad Boeingu lennukite numbrid seitsmega?

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boeing 787 Dreamliner
Boeing 787 Dreamliner Foto: SCANPIX

Boeingu lennukimudeleid on mitmeid, üsna tuntud 747, natuke väiksem 737, uus ja uhke 787 ning siis veel ka 757, 767 ja 777.

Väidetavalt on see küsimus üks peamisi, mida firma töötajatelt küsitakse. Levinud on arvamus, et seitse on olnud kellegi õnnenumber, mistõttu on see valitud ka lennukite nimedesse. Samuti usutakse, et seitse on tulnud lennukite tiivakuju järgi. Tegelikult peitub tõde aga ühes heas turundusnipis, vahendab news.com.au.

Boeing ei ole alati kasutanud seitsmeid, varem olid lennukite nimed näiteks Mudel 40, Mudel 80, Mudel 247. Pärast Teist maailmasõda struktureeriti ettevõte ümber ja igale osakonnale anti eraldi kolme numbriline tähis ning 700 jäi lennukitele.

Siiski ei kõlanud Mudel 700 just eriti hästi, mistõttu tegi turundusosakond ettepaneku hakata kasutama nime 707. Sellest sai alguse trend, mis kestab siiani ja mille viimane näide on uhke Boeing 787 Dreamliner.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles