Itaallased vihastasid turistide ebasündsa käitumise peale

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trevi purskkaev Roomas
Trevi purskkaev Roomas Foto: SCANPIX

Trevi purskkaevus paljalt ujumas käinud turist on vallandanud kohalike hulgas pahameele laviini, sest roomalastel on kõrini turistide häbiväärsest käitumisest.

Internetti postitati video, kus paljas mees tuleb välja Trevi purskkaevust ning seda saadab hulganisti rõõmuhõiskeid ja aplaus. Kuigi turistidele tundus noormehe aktsioon naljakas, siis kohalikud nägid asja teisiti, vahendab Lonely Planet.

Väidetavalt oli tegu Inglismaalt pärit ragbi fänniga, kes oli Rooma tulnud just võistlusi vaatama. Videolt oli selgelt näha, et supleja oli purjus ning sarnases konditsioonis olid ka tema kaaslased.

Kuigi politseil ei õnnestunud korrarikkujat kätte saada, tuletas see taaskord meelde igivana probleemi, et turistid ei oska tihtipeale viisakalt käituda ning seega on ka sealse pärandi kaitsmine keerukas.

Eelmisel aastal korraldasid linna ajaloolises keskuses paraja kaose Hollandi jalgpallifännid, kes kahjustasid ka Barcaccia purskkaevu, mida oli just renoveeritud. 

Trevi purskkaevus käiakse tihtipeale ujumas, mõnikord ka riietega. Vaata videot kunagisest suplusest, mis lõppes ujuja arreteerimisega, siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles