Liit: kindlustusseltsid hüvitavad ligi 600 juhtumit päevas

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindlustus aitab enamasti vältida ootamatuid väljaminekuid.
Kindlustus aitab enamasti vältida ootamatuid väljaminekuid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kindlustusseltside liidu andmeil hüvitasid Eestis tegutsevad kindlustusandjad mullu 149 253 kindlustusjuhtumit ehk keskmiselt 592 kahju tööpäevas.

Liidu juhatuse esimehe Mart Jesse sõnul on hüvitatavate juhtumite arv iga aastaga kasvanud. «Kui aastate eest käsitleti kindlustusteenust pigem kohustusena, mis kaasneb krediidilepingu sõlmimisega, siis täna on teenus saanud elu lahutamatuks koostisosaks. Kindlustuse abil oma vara ja eluga seotud riskide maandamine on muutnud iseenesest mõistetavaks,» ütles ta.

Jesse väitel hindavad tarbijad kindlustusandjaid usaldusväärsete partneritena. TNS EMOR-i kui ka Turu-uuringute AS-i hiljutised küsitlused kindlustussektori kohta näitavad tarbijate rahulolu teenusepakkujatega.

«Kindlustuskaitse puudumine tähendab nii inimesele kui tema lähedastele suurema õnnetusjuhtumi - näiteks tulekahju, invaliidistumise või surma - korral lisakulusid või tõsiseid majandusraskusi. Seetõttu on mõistlik enda elu ja varaga seotud riskid kaardistada ning leida nende maandamiseks parim kindlustuslahendus,» rääkis Jesse.

Ta lisas, et kuigi elanikkond on tegemas pikki samme kindlustatuse tõstmisel, on teiste Euroopa riikidega samale tasemele jõudmiseks minna veel pikk tee. «Näiteks kui kindlustatud on pea kolmveerand eramajadest, siis korteritest alla poole. Kui reisikindlustus on olemas ligi 80 protsendil reisileminejatest, siis elukindlustus vaid 20 protsendil töövõimelisest elanikkonnast,» tõi Jesse näiteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles