Värske õhk pudelis on saamas uueks trendiks (2)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske õhk
Värske õhk Foto: SCANPIX

Kuigi selline asi tundub jabur, on see suure saastega linnades saamas juba tõelisuseks.

Järjest laienev sudu hulk maailmas on aluse pannud uuele veidrale tööstusharule, õhufarmindusele. Väidetavalt on inimesed Shanghais ja Pekingis paari sõõmu värske maaõhu eest nõus isegi maksma, vahendab Lonely Planet.

Nendes linnades ja ka teistes, kus õhukvaliteet on väga halb, on inimesed nõus ühe purgi värske õhu eest maksma isegi kuni 140 eurot. Sellisest võimalusest on kinni haaranud Briti ärimees, kes müüb saastunud linnades kolme erinevat sorti värsket õhku, mida ta saab Somersetist, Yorkshire'ist ja Walesist Suurbritannias.

Ainult paari nädalaga on noor ärimees müünud juba 180 pudelit. Tihti esitavad ostjad isegi tellimusi erinevat tüüpi õhule ehk sellele, kust õhk on võetud. Värske õhu kogumine on üsna lihtne, selleks pannakse pudelid ja purgid spetsiaalsetesse võrkudesse ning joostakse ringi, et õhk anumasse läheks.

Sarnast toodet pakub hiinlastele ka üks Kanada ettevõtte, kes pani naljaviluks kuulutuse üles eBay ostukeskkonda, kuid peagi selgus, et puhtale õhule on suur turg.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles