Laserkiirtega pilootide ründamine võib lõppeda katastroofiga (2)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade kokpitist
Vaade kokpitist Foto: SCANPIX

Laserid võivad pilootide tähelepanu hajutada, neid ehmatada või hullemal juhul põhjustada tõsiseid vigastusi.

Briti lennufirmade pilootide ühing nõuab, et probleemiga hakataks tõsisemalt tegelema, kuna viimastel aastatel on laserkiirtega järjest enam piloote rünnatud. Alles mõned päevad tagasi, pidi Virgin Atlanticu lend tagasi lennujaama pöörduma laserkiire rünnaku tõttu, vahendab Telegraph.

Laseritega pastakaid või valgusteid saab poodidest osta vaid mõne euro eest, kuid korralikumate laserite eest tuleb välja käia isegi kuni 400 eurot. Mõned laserid on niivõrd tugevad, et suudavad näidata isegi 240 kilomeetri kaugusele.

Eelmise aasta lõpus sai üks British Airwaysi piloot lausa võrkkesta kahjustuse, kui maandumisel talle laser silma paistis. Pilootide sõnul, kes on rünnaku alla langenud, kaasneb sellega suur valu silmades. Piloodi nägemise kadumine kasvõi ajutiselt võib lõppeda suure katastroofiga ning sellega seatakse ohtu sajad inimesed.

Alates 2010. aastast on laseritega lennukite sihtimine ka kriminaalselt karistatav. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles