10 linna, kus taskuvargad on kõige aktiivsemad

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahakott ja isiklikud asjad tasub hoida enda ligi.
Rahakott ja isiklikud asjad tasub hoida enda ligi. Foto: SCANPIX

Reisides suurlinnades tuleb taskuvaraste suhtes olla alati väga tähelepanelik, mõned linnad on aga pikanäpumeeste poolest rohkem tuntud kui teised. 

Taskuvarastel on igas linnas oma stiil. Kui mõnes paigas krabavad nad lihtsalt koti ja jooksevad minema, siis teises kohas võivad nad töötada suuremates gruppides ja kasutada hoopis peenemaid võtteid.

Independent ja TripAdvisor on kokku pannud nimekirja kõige tõenäolisematest riikidest, linnadest ja kohtadest, kus taskuvarastega kohtuda võib.

1. Barcelona, Hispaania - Las Rambas jalakäijate tänav

2. Rooma, Itaalia - Colosseum

3. Praha, Tšehhi - vanalinn

4. Madrid, Hispaania - El Rastro kirbuturg ja metroo

5. Pariis, Prantsusmaa - Eiffeli torn, Louvre muuseum ja metroo

6. Firenze, Itaalia - Taaveti kuju

7. Buenos Aires, Argentiina - Argentiina pikanäpumehed on kuulsad oma «sinepitriki» poolest. Üks varastest pigistab turisti seljale sinepit, mis näeb välja justkui mõne möödunud linnu kingitus. Teine varas etendab aga juhuslikku möödujat, kes plekile tähelepanu juhib ning üritab seejuures ka veel aidata. Samal ajal teeb esimene varas puhta töö.

8. Amsterdam, Holland - kesklinn

9. Ateena, Kreeka - vaatamisväärsuste läheduses

10. Hanoi, Vietnam - vanalinn

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles