Elevant tappis Tais turisti (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elevant ründab turiste
Elevant ründab turiste Foto: SCANPIX

Elevant tappis Tais Koh Samuis puhkusel olnud Šoti turisti.

36-aastane mees oli koos oma tütrega elevandimatkal, mil elevant järsku vihastas ning nii mehe, tütre kui ka elevandijuhi seljast maha viskas. Seejärel trampis elevant mehe otsas ning lõi teda oma kihvadega. 16-aastane tütar sai väiksemaid vigastusi ning viibib hetkel haiglas, vahendab CNN.

Tai valitsuse esindaja sõnul uurib politsei litsentseeritud Island Safari Tour matkakorraldajat, veel ei ole süüdistust esitatud.

Pealtnägijate sõnul avaldas elevant agressiivsuse märke, mis on isaste elevantide puhul tüüpiline, kui neil on parajasti jooksuaeg. Veterinaarid uurivad ka selle väite tõesust.

Ekspert John Robertsi sõnul ei tohiks ükski isane elevant sel perioodil inimesi sõidutada, vaid peaks kusagil eraldatult lõõgastuma, kuna loomad võivad muutuda väga agressiivseks.

Tihtipeale ei pane elevandijuhid looma olukorda tähele või käsib nende ülemus sõite jätkata, lisas ta.

Mitmed loomakaitsjate grupid on elevandisõite hukka mõistnud, kuid sellele vaatamata on see turistide seas endiselt Tais äärmiselt populaarne.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles